V 24 urah lahko izgubite tudi do dva kilograma!

10.2.2023 | 11:20

S pravilno pripravo prejšnji dan, bo vaše telo že zjutraj pripravljeno na intenzivno izgorevanje maščob. (Foto:                                                         Dreamstime)

S pravilno pripravo prejšnji dan, bo vaše telo že zjutraj pripravljeno na intenzivno izgorevanje maščob. (Foto: Dreamstime)

Če vas od popolne podobe v novi obleki loči izguba zgolj dveh odvečnih kilogramov, je to prava dieta za vas!

Pripravo na dieto začnete že dan prej. Popoldne si privoščite urico intervalnega treninga, kar pomeni, da deset minut tečete ali počasi hodite, potem pet minut stopnjujete tempo in tako nadaljujete do konca. Dan končate z dobro beljakovinsko večerjo, na primer s pečenim lososom z zelenjavo.

8.00

Vaše telo je pripravljeno na intenzivno porabo maščob. Dan začnite z beljakovinskim zajtrkom, na primer z jajci, mesom, tofujem, mlečnimi izdelki, kot sta skuta ali jogurt. Tudi kislo sadje, kot je jagodičevje (maline, robide, borovnice, jagode), je dovoljeno. Odrecite pa se kruhu in sladkemu sadju, kot sta ananas in melona.

12.00

Čas je za kosilo. Tudi pri tem obroku izberite beljakovine. Tako ne boste lačni in želja po sladkem bo izpuhtela. Poleg beljakovin (priporočamo ribe, piščanca, pusto rdeče meso, tofu) naj bo na vašem krožniku tudi veliko zelenjave, bodisi sveže bodisi dušene. Pomembno je, da od mize ne vstanete lačni. Če vas mika posladek, naj bo to navadni jogurt ali nekaj žlic skute.

Beljakovine (arhiv Svet24)

Beljakovine (arhiv Svet24)

15.00

Po dobrem kosilu ste se odpočili in zdaj je spet čas za trening. Izbirajte med tekom, hitro hojo, plavanjem, kolesarjenjem ali obiskom fitnesa, kjer vadite na steperju. Najboljše je, da izberete kaj drugega kot prejšnji večer. Ni treba pretiravati z vadbo, prisluhnite svojemu telesu. Od 30 do 45 minut gibanja bo dovolj. Po aktivnosti pa je čas za prigrizek. Spet naj bodo to beljakovine, na primer mlečni izdelki, in kislo sadje.

19.00

Pri koncu ste! Pred vami je še zadnji obrok, s katerim boste spodbudili presnovo maščob tudi ponoči. Osnova obroka naj bo zelenjava (solata, kuhana ali pečena zelenjava). Na ogljikove hidrate, kot so riž, testenine, krompir, pozabite. Izogibajte se sladkemu sadju. Lahko pa si spečete poseben, z beljakovinami bogat kruh, ki ne bo dvignil ravni sladkorja v krvi. Občasno si ga privoščite rezino.

Če boste tako jedli tudi v prihodnje, bodo vaši odvečni kilogrami kmalu preteklost!

M. K.; Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava