Dejan Dogaja na Dolenjsko kot sommelier?

31.1.2023 | 12:45

Dejan Dogaja na Dolenjsko kot sommelier?
Dejan Dogaja na Dolenjsko kot sommelier?
Dejan Dogaja na Dolenjsko kot sommelier?
Dejan Dogaja na Dolenjsko kot sommelier?

V enem od januarskih petkovih Juter na Krki nam je pri prebujanju Dolenjske pomagal Dejan Dogaja. Dejan, ki je decembra izdal novo pesem z naslovom Najlepša si, ko zaspiš, in je med drugim povedal, da obožuje vino iz domače dolenjske zidanice, hkrati pa napovedal nov podvig, ki ga bo ponovno pripeljal v naše konce.

Dejan Krajnc, ki zadnje leto deluje pod imenom Dejan Dogaja, nam je tokrat pomagal pri prebujanju Dolenjske in v zabavnem pogovoru med drugim povedal, da ima poleg buteljčnega vina izredno rad domače vino iz dolenjskega keudra. Bo pa, ko napovedal, ovedal je, da želi letos narediti sommelierski tečaj, ker obožuje vino, mi pa smo ga seveda povabili, da nas pride obiskat na Radio Krka takoj, ko tečaj naredi. Mu bo uspelo?

Dejan je sicer leto in pol nazaj zakorakal novim izzivom in samostojni glasbeni karieri naproti. December je Dejan preživel na odru, ob tem pa svoje poslušalce razveseljeval tudi z glasbenimi izdelki. Poleg priredb, ki jih je med decembrom pridno objavljal, nam je danes predstavil tudi svojo prvo balado.

Publika ga sicer pozna po bolj zabavnih, poskočnih ritmih, ampak zase pravi, da ima tudi nežno plat. Odrašča, in misli, da se to pozna tudi v glasbi. Seveda ostaja v zabavnih vodah, zase pravi, da to zna najbolje in v tem najbolj uživa, pove vedno nasmejan Dejan in doda: "Če bi me pred petimi leti vprašali, ali bom kdaj izdal ljubezensko balado, bi vas verjetno debelo pogledal (smeh), sedaj pa se mi zdi, da je čas tudi za ta korak. Marsikoga bom presenetil."

Dejan obožuje december, navdušen je nad prazniki, najbolj pa se vedno veseli svojega rojstnega dne. Praznoval je cel mesec, najprej je rojstni dan pripravil za prijatelje, potem ga je praznoval z družino, kasneje pa so ga najbližji še peljali na izlet presenečenja. Ko se je vrnil nazaj v Slovenijo, pa ga je do konca meseca čakalo še ogromno nastopov. To je zanj najlepši možen zaključek leta. Novo leto je pričakal na Bledu.

Skoraj 10 let je bil Dejan glas in obraz znane slovenske skupine, njihove poti pa so se v začetku leta 2021 razšle, Dejan pa ob izidu svoje četrte samostojne skladbe ne skriva navdušenja. "Moja prva pesem Nenormalno lepo je poleti presegla milijon ogledov, z mojim bandom res ogromno nastopamo, pripravljenih pa imamo tudi veliko novih pesmi. Enostavno se je vse izšlo, kot se je moralo," pove Dejan in zaključi: "Se vidimo na koncertih, do takrat pa si zavrtite našo najnovejšo: Najlepša si, ko zaspiš.

Ko mu je avtor pesmi Alex Volasko pesem prvič pokazal, je takoj vedel, da mora v videospot vključiti balerino. In ker je želel najboljšo, je poklical Ano Klašnja. Pravi, da je ona definicija baleta v Sloveniji, je izjemna plesalka in oseba. Najbolj pa ga je presenetila njena pristnost in preprostost. Točno takšna, kot jo gledamo pred malimi ekrani, je tudi v realnem življenju. To zelo ceni in res je vesel, da se je odzvala povabilu. Poleg Ane Klašnja pa v videospotu nastopa tudi Dejanov Dogaja Band in zapeljiva saksofonistka Nina Klinar. Pod melodijo in besedilo se je tokrat podpisal Alex Volasko, aranžma pa je delo Alena Klepčarja (DonAllen studio).

Radio Krka

Zvočni zapisi

Jutro na Krki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava