DL: Tadej Ambrožič v Exatlonu vse do finalnega tedna

21.1.2023 | 15:30

Tadej Ambrožič - Ambro je v Dominikanski republiki preživel deset tednov. (Foto: Planet TV)

Tadej Ambrožič - Ambro je v Dominikanski republiki preživel deset tednov. (Foto: Planet TV)

Tadej Ambrožič - Ambro iz Mirne Peči je v Exatlon vstopil po tretjem tednu tekmovanja in ostal vse do finalnega tedna, ko ga je domov poslal prav poznejši zmagovalec Marko Špiler. »Drvenje po poligonih, dnevno doživljanje zmag in porazov, življenje v baraki, razkošje vile, izolacija od družbenih omrežij, življenje z omejeno količino osnovnih življenjskih dobrin in spletanje novih prijateljstev … Nepozabna izkušnja,« je v nekaj besedah orisal deset tednov Exatlona in dodal, da mu je tekmovanje dalo neko novo zavedanje o sebi, da moraš verjeti vase, da si zmožen več. In tako želi nadaljevati tudi naprej.

»Ko si toliko časa od doma, brez stika z zunanjim svetom, te spomini na bližnje napolnijo s toplo energijo. Spomnim se, ko smo zmagali v prvi tekmi in smo med drugim za nagrado dobili tudi videoposnetek domačih, sem se zavedal, kako jih imam rad in kako jih pogrešam, obenem pa mi vlivajo dodatno moč, da lahko nadaljujem pot še močneje,« pripoveduje Ambro.

30-letnik je sicer član poznane akrobatske skupine Dunking Devils, s katero nastopa že več kot deset let, sicer pa obožuje naravo, zato so mu pri srcu surfanje, deskanje na snegu, kolesarjenje, »cruzanje« s skatom, hoja v hribe … Zadnje leto se ukvarja tudi s preurejanjem kombija v avtodom. Z Devilsi namreč veliko potuje in tako se mu je želja po spoznavanju različnih dežel še povečala. »S kombijem želim potovati po svetu vsaj eno leto, ob tem pa najti delo na daljavo,« je Ambro med drugim razmišljal o načrtih za prihodnost.

Članek je bil objavljen v 49. številki Dolenjskega lista 8.  decembra 2022

Mojca Žnidaršič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava