Snežaki so postali ogrožena vrsta

13.1.2023 | 11:00

Snežaki so postali ogrožena vrsta
Snežaki so postali ogrožena vrsta
Snežaki so postali ogrožena vrsta
Snežaki so postali ogrožena vrsta
Snežaki so postali ogrožena vrsta

Qlandija Krško je v leto 2023 vstopila še bolj družbeno odgovorna, s ciljno usmerjenostjo, da obiskovalce usmerja k razmišljanju o tem, kakšen svet želimo, #QLSVET in kakšna družba želimo biti.

KNOF bo v sodelovanju s Qlandio Krško v tednu od 9. do 14. januarja 2023 organiziral poseben teden s pomenljivim imenom »Snežna dežela«. Dogodki, ki se bodo zvrstili so nastali na pobudo gibanja za zaščito snežakov, ki so danes ogrožena vrsta.

Vprašali se bomo »Kakšen svet si želimo? In kaj lahko naredimo, spremenimo sami?«

V sklopu tedna »Snežna dežela« bo organizirano posebno drsanje in kepanje, ki bo potekalo v četrtek, 12.1.2023, ter soboto, 14.1.2023 od 10h do 12.30 v Qlandiji Krško, obiskovalci bodo sodelovali v trajnostnem kolesu sreče ter pridobili praktične nasvete in trike, kako lahko z majhnimi spremembami privarčujejo na denarnici in negativnih vplivih na okolje.

Pripravljen v nakupovalnem središču Qlandije Krško bo tudi fotokotiček, ki bo obiskovalce spodbujal k razmišljanju o tem, da mama pravi: »Moj triletni otrok ne ve, kako izgleda sneg! Ni ga še otipal. Ne ve, kaj je mraz. Si vi to lahko mislite, da je res?«

Mesec januar je zimski mesec. Čas je, da zavihamo rokave, saj so sneženi možje postali resno ogroženi. Trgovci kap, šal, rokavic, smučarske opreme in drsalk še nikoli niso prodali tako malo. S projektom bomo demonstrirali, kako bo v bodoče izgledalo kepanje in drsanje, če zim kot smo jih poznali ne bo

Vrtec Leskovec pri Krškem se k projektu vključil na način, da se je kepanja in drsanja udeležil v četrtek, 12.1..

Izjave otrok:

👉 ne rabim rokavic
👉 vroče je, ko se drsam
👉 ta sneg ni moker
👉 zima je bela
👉 u, to se pa res lahko drsamo
👉 meni je fino, ker nimam čelade
👉 ta kepa je mehka
👉 boste nam ta sneg pripeljali v vrtec ...

Qlandia Krško

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava