V Sevnici ponovno ustanovili podmladek SDS – SDM

13.1.2023 | 12:20

V Sevnici ponovno ustanovili podmladek SDS – SDM
V Sevnici ponovno ustanovili podmladek SDS – SDM
V Sevnici ponovno ustanovili podmladek SDS – SDM

Ker je prejšnjemu vodstvu SDM v super volilnem letu potekel mandat, smo v Sevnici ponovno ustanovili občinski odbor SDM – Slovenska demokratska mladina ter izvolili novo vodstvo in člane izvršilnega odbora.

Na Konferenci je prisotne pozdravil predsednik SDS Sevnica Tomaž Lisec, pridružila pa se je tudi podpredsednica SDM Slovenija Simona Pukrat. Oba sta poudarila kako pomembna je vloga mladih v politiki in da si oba želita, da se v prihodnje več mladih prizadeva za udejstvovanje v državno in lokalno politiko. Tomaž Lisec se je zahvalil dosedanjemu vodstvu za opravljeno delo, predstavil delovanje SDS Sevnica ter izrazil upanje na aktivno sodelovanje SDS in SDM.

Na konferenci so soglasno izvolili novo vodstvo. Predsednica je postala Karmen Radi, ki je obljubila, da se bo vneto zavzemala za reševanje problematike mladih ter opozarjanje na problem bega možganov in stanovanjsko problematiko na občinski ravni ter na ravni cele države. V izvršni odbor so izvolili štiri člane: Žan Jankovič, Viktor Markošek, Nejc Cerovšek in Luka Zupančič.

Nova predsednica je predstavila ključne projekte v letu 2023. Prvi projekt, ki se bo izvedel bo medgeneracijsko sodelovanje in pomoč mladih socialno ogroženim upokojencev. Izvedene bodo tudi aktivnosti na Svetovni dan zdravja, ki so v občini že tradicija. Poudarek bo bil tudi na promociji zdravja, zato se bodo tu izvedli projekti v okviru rožnatega oktobra in projekt 1. decembra - dan boja proti aidsu. Še vedno bodo aktivni od Dnevu državnosti. Želja je tudi po obisku v DZ ter športnih in družbenih aktivnostih.

Nova predsednica si želi, da bi se SDM redno sestajal in sodeloval z vsemi krajevnimi skupnostmi v občini in na ta način opozarjali na probleme, ki so prisotni v lokalnem okolju.

Prav tako so mladi izrazili željo, da se jim pridruži še več mladih.

SDM Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava