Božični koncert v Trebnjem

2.1.2023 | 13:00

Duo kitaristk (Foto: Andrej Zupančič)

Duo kitaristk (Foto: Andrej Zupančič)

Soreline (Foto: Martin Kumelj)

Soreline (Foto: Martin Kumelj)

Po dveletnem premoru so v trebanjski župnijski cerkvi 25. 12. 2022 spet zadonele božične pesmi in tako številnim obiskovalcem, ki so povsem napolnili cerkev Marije Vnebovzete, polepšale praznični dan.

Na tradicionalnem, že 29. božičnem koncertu, so sodelovali: Glasbena šola Trebnje, MePZ Leo Fortis, Občinski pihalni orkester, Otroški cerkveni pevski zbor, Soreline, Starejši mešani cerkveni zbor in Trebanjski oktet.

Nastopajoči, ki se za koncert pripravljajo mesece, so sodelovali z bogatim glasbenim repertuarjem. Njihove skladbe je z najavo nastopajočih in besedami o miru, ljubezni in medsebojni povezanosti stkala Simona, članica Sorelin.

Tako kot vedno, se je koncert začel z nastopom Občinskega pihalnega orkestra in zaključil z veličastno izvedbo Svete noči, pri kateri so sodelovali vsi nastopajoči in občinstvo.

Poslušalci so se po koncertu zadržali pred cerkvijo ob toplih napitkih in medsebojnih srečanjih. Nastopajoči pa so bili povabljeni na manjšo pogostitev v Kulturni dom v organizaciji Društva kmečkih žena Tavžentroža. Tam so glasbeniki izkoristili priložnost, ki jim je bila dve leti odvzeta, da se srečajo, pogovorijo in stkejo nove in koristne stike.

Ivanka Višček

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava