Bernarda Žarn: ''Iz odprtega srca se lahko porodijo še lepše zgodbe''

22.12.2022 | 13:15

Bernarda Žarn: ''Iz odprtega srca se lahko porodijo še lepše zgodbe''

Priljubljena simpatična voditeljica Bernarda Žarn obožuje božič, srčna in prisrčna srečanja ter bližino dobrohotnih, optimističnih, pogumnih, srčnih in prijaznih ljudi. Verjame, da božič prinaša sporočilo upanja in vrača vero v čudeže življenja, zato si skupaj z ekipo srčnih ustvarjalcev na Televiziji Slovenija prizadeva, da bi nas z božično oddajo pospremila v trenutke, ko nam bo lepo in toplo pri srcu. Vsi si namreč zaslužimo praznik.

Pred nami so čudoviti prazniki in čarovnija trenutkov, ki riše nasmehe, prižiga iskrice in ogreva srca. Zaupajte nam, Bernarda, kaj vam osebno pomenijo prazniki, predvsem božič?

Božič je moj najljubši praznik. Prinaša sporočilo upanja, vrača vero v čudeže življenja ter nas spomni na pomen srčnosti, prijaznosti in dobrih želja.

Kakšni so vaši spomini iz otroštva, kako se spominjate božičnih dni? Kaj vam narišejo?

Novoletno jelko smo vselej krasili šele na božični večer, 24. decembra, in takrat smo postavili tudi jaslice. Obeski so bili pisanih barv – kot je tudi življenje, lučke pa utripajoče, kot sreča, ki se nasmiha in skriva.

Ste letos že pisali Božičku? Nam lahko prišepnete, česa ste si zaželeli?

Starejša ko sem, večkrat ponovim besede pokojne babice: »Da bi bili le živi in zdravi ter da bi zdrava bila tudi naša pamet. Pa da bi imela dobre živce.« (smeh)

Kaj pa je po vašem tisto, česar nam v časih, v katerih živimo, najbolj primanjkuje?

Sočutja, iskrene prijaznosti in razumevajočega sprejemanja naših različnosti.

Zagotovo so tudi topli in prijetni trenutki v dobri družbi nekaj, po čemer vsi hrepenimo. In ravno na božični večer jih boste vi skušali preslikati v naše domove. Kaj pripravljate?

Takoj po koncu osrednje informativne oddaje TV Dnevnik v soboto, 24. 12. 2022, bosta gledalce nagovorila katoliški škof dr. Andrej Saje in evangeličanski škof mag. Leon Novak. Ob 20.00 pa nas čaka božični večer za vse generacije z navdihujočimi pogovori. Trudili se bomo, da bi gledalce z glasbo in zanimivimi pogovori razveselili in razbremenili. Tudi tiste, ki so v teh prazničnih dneh osamljeni. Zgodbe nekaterih izmed njih bo v oddaji predstavila Marjana Grčman.

Bernarda Žarn: ''Iz odprtega srca se lahko porodijo še lepše zgodbe''

Večer v dobri družbi, z zabavnimi gosti in odlično glasbo. Koga vse še boste gostili v oddaji?

Z nami bodo Darja Švajger, Desa Muck, Anita Ogulin, Karel Gržan, Martin Golob, Neža Maurer, Eva Hren, Jože Robežnik, Klemen Janežič, Urša Premik, Melani Mekicar in Blaž Švab. Ker pa je božični večer tudi malo čaroben, se nam gotovo pridruži še kdo. Želimo si, da nam bo skupaj z gledalci lepo in v srcu toplo. Vsi si zaslužimo praznik. Z božičnimi melodijami nas bodo razveseljevali znani slovenski glasbeniki: Nina Pušlar, Eva Boto, Raiven, Gregor Ravnik, Alenka Godec, Dare Kaurič ... Po 22. uri pa bo gledalce s svojim orkestrom navdušil priljubljeni kralj valčkov in romantike, sloviti nizozemski violinist in dirigent André Rieu.

S čim želite postreči vašim gledalcem? Kaj je tisto, kar jim boste podarili?

Z urednikom Aleksandrom Radičem in celotno ekipo nas vodi želja, da bi bil naš skupni večer prijeten, srčen, topel. Zavedamo se, da je ta praznični čas za marsikoga tudi poln stisk. Zato bomo skušali biti prijetna družba vernim in nevernim, posameznikom in družinam, gledalcem različnih starosti in zanimanj. Slišala sem, da so se že oglasili tudi Božičkovi pomočniki in povprašali za pot do našega studia. Upam si misliti, da se bomo vsi skupaj imeli lepo.

Bi lahko rekli, da je vodenje božične oddaje večji izziv? So emocije prisotne v večji meri kot ponavadi?

Emocije so dobrodošle, delajo nas pristnejše, iz oprtega srca se lahko porodijo še lepše zgodbe.

Bi lahko rekli, da ste po naravi čustvena oseba? Se vas dotaknejo zgodbe, stiske drugih?

Sem … In včasih bi si želela biti manj ...

Kaj pa je tisto, kar vam nariše nasmeh na obraz in vam ogreje srce? 

Rada imam ljudi, rada sem v bližini dobrohotnih, optimističnih, pogumnih, srčnih, prijaznih ljudi. Potrebujem pa tudi mir in tišino. Navdih najdem v naravi, v umetnosti. Srčna in prisrčna sreča-nja pa najbolj prijetno ogrejejo srce.

odkrito.si
Foto: Adrian Pregelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava