Košarkarice Krke uspešne tudi v letošnji sezoni

22.11.2022 | 09:20

Košarkarice Krke uspešne tudi v letošnji sezoni
Košarkarice Krke uspešne tudi v letošnji sezoni
Košarkarice Krke uspešne tudi v letošnji sezoni
U 12

U 12

V Ženskem košarkarskem klubu Krka tudi v letošnji sezoni 2022/2023 nizajo uspehe v različnih starostnih kategorijah.

Članice že šesto leto zapored nastopajo v močni mednarodni LWB – Extra ligi ter v Pokalu Slovenije, ki poteka pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Varovanke trenerja Saša Rebernika so v obeh tekmovanjih prikazale odlične igre, kar se odraža tudi na dosedanjih uspehih. V Pokalu Slovenije so dekleta na obeh srečanjih ugnale ekipo Felix Zasavje iz Trbovelj in se uvrstile med osem najboljših ekip. V naslednjem krogu se bodo pomerile proti pokalnim in državnim podprvakinjam, ekipi Triglava iz Kranja. Tudi v začetku sezone mednarodne lige jim gre odlično, saj so dosegle že tri zmage ob zgolj enem minimalnem porazu proti močni ekipi Zadra iz Hrvaške. Zadnjo zmago so slavile v nedeljo, ko so ugnale ekipo Interclub Muggia iz Italije.

INTERCLUB MUGGIA – KRKA 44:49 (13:9, 8:15, 10:14, 13:11)

Postava in strelke Krke: Horvat 20, Dajčman 12, Sivonjić 6, Malenšek J., Malenšek M., Burgar 1, Lavrič 8, Kirn 2

Mladinke so minuli vikend slavile proti ljubljanski Ježici B, s tem so zabeležile že četrto zmago (ob dveh porazih), kar jih v rednem delu tekmovanja uvršča na drugo mesto v skupini.

KRKA – JEŽICA B 81:47 (12:12, 27:14, 18:10, 24:11)

Postava in strelke Krke: Godina 2, Sivonjić 17, Černe 18, Strašek 2, Malenšek 4, Dajčman 11, Horvat 7, Kirn 6, Kristan, Škoda 2, Novina 12.

V klubu so uspešno izpeljali tudi prvi letošnji t. i. Mini basket turnir za vsa dekleta, ki obiskujejo krožke košarke po različnih osnovnih šolah v Novem mestu in okolici. Turnirja se je udeležilo več kot 50 nadobudnih košarkaric, ki so se pomerile v igri 5:5, se ob tem neizmerno zabavale in stkale nova prijateljstva. Starši in ostali navijači pa so lahko videli, kaj vse so se dekleta naučila na krožkih, ki jih vestno obiskujejo.

Aktivno se na novo sezono pripravlja tudi ekipa deklic U12, ki s sezono prične v začetku prihodnjega leta. Minuli teden so na domačih tleh odigrale prijateljsko tekmo z ekipo Črnomlja. Udeležile pa so se tudi prijateljskega turnirja, kjer so se pomerile proti ekipi Janine iz Rogaške Slatine ter proti domačinkam, ekipi Jelša Šmarje. Mlade košarkarice so na vseh treh srečanjih pridobile prepotrebne tekmovalne izkušnje, kljub temu, da rezultat ni bil prvotnega pomena so na dveh srečanjih slavile.

Velja omeniti tudi, da sta se selekciji deklet U16 in U14 brez težav uvrstili med šestnajst najboljših ekip v državnem prvenstvu, slednje so se tudi v Mini pokalu prebile med osem najboljših.

T. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava