FOTO: Zlata poroka zakoncev Teropšič

15.11.2022 | 14:45

FOTO: Zlata poroka zakoncev Teropšič
FOTO: Zlata poroka zakoncev Teropšič

Zlata poroka je pomemben zakonski jubilej. Zadnjo oktobrsko soboto, 29. oktobra, sta petdeset let skupnega življenja proslavila 68-letna Marija in 70-letni Jože Teropšič iz Kronovega pri Otočcu Na praznovanju obletnice v gostilni Štefan na Malem Slatniku, ki sta jo pripravila hčerka in sin, so se zbrali domači, sorodniki, prijatelji in znanci.

Marija se je rodila v Grobljah pri Šentjerneju. V družini je bilo pet otrok, Marija in štirje bratje. Jože se je rodil v Kronovem in družbo so mu delale tri sestre. Poročila sta se 28. oktobra 1972. Jože se je ukvarjal z izdelovanjem opeke v domačem podjetju, Marija mu je pomagala v delavnici in gospodinjila. Jože je pred petnajstimi leti Tekrov cementninarstvo s. p. predal sinu Matjažu. V zakonu sta se jima rodila hčerka Bernarda in sin Matjaž. Danes ju osrečujejo štirje vnuki (dve vnukinji in dva vnuka). Zakonca Teropšič delujeta kar v sedmih društvih. Vključena sta v društvi upokojencev Šmarjeta in Otočec, v katerih sta zelo aktivna. Delujeta tudi v vinogradniškem in čebelarskem društvu, v klubu ljubiteljev Radia Sraka, pri upokojenih obrtnikih in invalidih. Jože zelo rad svoj prosti čas nameni čebelam, Marija pa aranžiranju. Rada obiskujeta prireditve in se družita z drugimi člani. Z veseljem bereta časopise in revije.

Na praznovanju sta bila prisotni obe priči, Marijin brat Martin Žagar in Jožetov svak Ivan Gorše, tako kot pred 50-imi leti. Igral je ansambel Franca Ocvirka, ki jim je skupaj z domačimi pripravil program. Hčerka, sin in vnuki so se predstavili s pevskimi točkami. Predstavil se je vnuk Kevin, ki igra bobne pri ansamblu Užitek. Jože včasih vzame v roke harmoniko. Tako je tudi na praznovanju, ko je ravno praznoval 70. rojstni dan, zaigral nekaj skladb. Zlatoporočencema želimo trdno zdravje in dobro počutje.

Helena Murgelj

Galerija

_zzlata (01)
_zzlata (02)
_zzlata (03)
_zzlata (04)
_zzlata (05)
_zzlata (06)
_zzlata (07)
_zzlata (08)
_zzlata (09)
_zzlata (10)
_zzlata (11)
_zzlata (12)
_zzlata (13)
_zzlata (14)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava