DL: Bojan Črtalič in njegovih sedemdeset

11.11.2022 | 14:10

DL: Bojan Črtalič in njegovih sedemdeset

Bojan Črtalič, eden najuspešnejših novomeških obrtnikov, ki je svojo dejavnost ponesel na vse strani sveta, je pred kratkim praznoval 70. rojstni dan. Da bo odrasel v pravega mojstra, je bilo jasno že, ko je pri zgolj 12 letih pomagal v očetovi delavnici. Kasneje je postal diplomirani inženir strojništva in podjetnik, ki je bil vse življenje radovednež, raziskovalec, razvijalec idej, inovator in odličen organizator.

Z ženo Slavojko (skrajno levo) sta tudi sinu in obema hčerkama privzgojila delovne navade, poštenost in vztrajnost, hkrati pa jim pustila svobodo za snovanje novih idej. Družinsko podjetje FerroČrtalič International z modernim proizvodnim objektom na Selih pri Dolenjskih Toplicah danes vodita hčerki – Mojca (druga z leve) in Anja (skrajno desno), za kateri oče pravi, da sta zmagovalni tandem, medtem ko je šel sin Jernej pred leti na svojo podjetniško pot, povezano z družinskim podjetjem.

Danes je Bojan sicer upokojen, a še vedno dejaven kot prokurist, svetovalec in velik podpornik kolektiva. Sam pravi, da je ljubiteljski kmetovalec, predvsem pa ponosen dedek sedmim vnukom in vnukinjam. Je tudi vinski vitez in večni popotnik, okužen z ljubeznijo do starodobnikov in buteljčnih vin z vsega sveta. Pa tudi eden redkih podjetnikov, ki je z znanjem in s požrtvovalnostjo ustvaril blagovno znamko, znano po vsem svetu.

Članek je bil objavljen v 38. številki Dolenjskega lista 22. septembra 2022

R. M.
Foto: FerroČrtalič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava