DL: Trojica divjala in razbijala v baru; ''Oni mislijo, da so glavni, da si lahko dovolijo vse''

8.11.2022 | 14:40

D & D bar v Cerkljah ob Krki, ki je bil tarča razbijaške trojice (Foto: J. K.)

D & D bar v Cerkljah ob Krki, ki je bil tarča razbijaške trojice (Foto: J. K.)

Matej Duhanič (Foto: M. Ž.)

Matej Duhanič (Foto: M. Ž.)

Poškodovali računalnik, razbili steklenice in kozarce, ukradli nekaj steklenic žganja in odšli brez plačila – Pet kazenskih ovadb za tri osumljence, eden star samo 14 let

Poškodovan računalnik, razbite steklenice in kozarci, ukradenih nekaj steklenic žganja, izguba dohodka zaradi neplačila zapitka in lažje telesno poškodovana ena oseba, ki je morala poiskati zdravniško pomoč. To je bilanca septembrskega večernega divjanja trojice v D & D baru v Cerkljah ob Krki.

»V epilogu bodo policisti napisali pet kazenskih ovadb za tri osumljence, in sicer dve za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari ter po eno za goljufijo, tatvino in za lahko telesno poškodbo. Dva osumljenca naj bi bila iz Gazic, stara 21 in 14 let, tretjega še iščejo. Lastnikom so povzročili za okoli dva tisoč evrov škode,« so dan pozneje sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Najemnika lokala, to sta zakonca Matej in Karmen Duhanič iz Gazic, sta nad dogodkom užaloščena. Bolj kot povzročena škoda ju skrbi, kam gre ta svet, da človek niti delati ne more več v miru. Kot je povedal Matej, ga je o vandalskem vedenju omenjene trojice, ki je ustrahovala preostale goste in razbijala, obvestila natakarica. »Začelo se je na terasi lokala, nato pa so prišli noter, naredili razdejanje, pograbili tri steklenice žganja in odšli ven, kot da je vse njihovo,« je povedal Matej Duhanič in dodal, da do zdaj še niso bili tarča takega napada, so se pa posamezniki v preteklosti že nesramno obnašali in tudi že razbijali na terasi. »Verjetno so bili pijani, drugače si ne znam razlagati njihovega vedenja,« je pripomnil in dejal, da so bili to gotovo Romi. Sicer ne ve, kdo, ker so bili mladi in teh ne pozna. Je pa bil zelo presenečen, da je eden izmed njih star komaj 14 let, kot piše v policijskem poročilu.

»To se mora končati. Oni mislijo, da so glavni, da si lahko dovolijo vse, kar si omislijo. Zato dajem resen poziv pristojnim v državi, da naj se lotijo sistemskega reševanja romske problematike v najkrajšem mogočem času, sicer bo samo še huje,« pravi Matej Duhanič, ki se sam sicer sedem let uspešno ukvarja s krovstvom, lokal pa vodi njegova soproga Karmen. Doma v Gazicah imajo tudi kmetijo z okoli 50 hektarjev zemlje, na katerih prideluje koruzo, pšenico in ječmen za prodajo, nekaj pa tudi za lastne potrebe, saj imajo v hlevu 20 glav goveda za pitanje.

»Dela nam res ne manjka – dopoldne služba, popoldne kmetija. Letos nas je močno prizadela tudi suša, stroški repromateriala pa so vse višji. Tam, kjer je zemlja bolj peščena, ni bilo niti 300 kilogramov strokov po hektarju. Vsi se trudimo, tako da smo res razočarani nad tem, kar se je zgodilo v lokalu,« je dejal in dodal, da jima kljub temu volje do dela v gostinstvu za zdaj še ne bo vzelo. Soproga je namreč gastronomski tehnik in že ves čas dela v tej panogi, z gostinstvom pa se ukvarja tudi njena družina.

Članek je bil objavljen v 38. številki Dolenjskega lista 22. septembra 2022

M. Žnidaršič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

9.11.2022Oceni marcko123 

brez besed

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava