FOTO: Torkov pohod dolenjskih upokojencev na Trebelnem

3.11.2022 | 12:30

FOTO: Torkov pohod dolenjskih upokojencev na Trebelnem
FOTO: Torkov pohod dolenjskih upokojencev na Trebelnem

V torek, 18. oktobra 2022, je Društvo upokojencev Mokronog-Trebelno (DUMT) organiziralo 65. tradicionalni meddruštveni t.i. torkov pohod ''Spoznajmo Dolenjsko.''

Pohodniki iz dolenjskih in belokranjskih društev so se ob 8. uri zbrali pri Lovski koči na Trebelnem. Po pozdravnih nagovorih predsednice DUMT Milice Korošec in župana občine Mokronog-Trebelno Antona Maver so se odpravili na 8 km dolg pohod po okoliških vaseh Trebelnega. Pot jih je najprej vodila do spomenika ustanovitve Gubčeve brigade, nato so se podali ob potoku Gostinca do Čilpaha in še Bitovske gore. Tu sta jih pričakala vinogradnika Pucelj in jih pogostila z domačo kapljico. Dobro okrepčani so nadaljevali po levem bregu potoka Radulja do Gorenjega Zabukovja – Gradišča. Po krajšem postanku pri domačem članu društva Jožetu Žužek so se povzpeli na hrib Zglavnica, kjer se nahaja trigonometrična geodetska razgledna točka. Zaradi megle žal niso uspeli videti prelepih vrhov slovenskih alp. Hojo so nadaljevali skozi Dolenje Zabukovje do farne cerkve Sv. Križa na Trebelnem. Na tej postojanki jih je sprejel župnik Jernej Nemanič in jim obenem predstavil še notranjost cerkve. Vseh 160 pohodnikov iz 16 DU se je nato vrnilo na izhodiščno točko.

Ob dobrodošlici so članice domačega društva spekle same dobrote, kot so kruh, štrudelj, biskvit in piškoti. Za vino in žgane pijače pa so poskrbeli: kmetija Zgonc in Pucelj, župan Anton Maver in člani DUMT.

Za pripravo trase, vodenje, podarjene dobrote in sodelovanje pri izvedbi pohoda se zahvaljujem članom in članicam DU Mokronog-Trebelno. Zahvala gre tudi Lovski družini Trebelno, ki nam je odstopila svoj prostor pri koči.

Milica Korošec

Galerija

Trebelno (01)
Trebelno (02)
Trebelno (03)
Trebelno (04)
Trebelno (05)
Trebelno (06)
Trebelno (07)
Trebelno (08)
Trebelno (09)
Trebelno (10)
Trebelno (11)
Trebelno (12)
Trebelno (13)
Trebelno (14)
Trebelno (15)
Trebelno (16)
Trebelno (17)
Trebelno (18)
Trebelno (19)
Trebelno (20)
Trebelno (21)
Trebelno (22)
Trebelno (23)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava