Krkaši danes proti Podčetrtku

28.10.2022 | 08:20

Robert Jurkovič

Robert Jurkovič

V petek, 28.10., naša članska ekipa nadaljuje tekmovanje v državnem prvenstvu Ligi NKBM. V 5. krogu v Novo mesto v Športno dvorano Leona Štuklja prihaja ekipa Terme Olimia Podčetrtek. Tekma se začne ob 20. uri.

Liga NKBM, 5. krog, 28.10.
Krka – Terme Olimia Podčetrtek (20.00) (prenos na Šport TV -ju)

Krkaši so sezono v domači ligi začeli dobro. Varovanci trenerja Gašperja Okorna so nanizali štiri zaporedne zmage. Uvodoma so porazili Rogaško, potem pa še Ilirijo, Šenčur in minuli ponedeljek domžalski Helios Suns. Dobro jim gre tudi v regionalni Ligi ABA 2, kjer so vknjižili dve zmagi. Danes krkaši lovijo 7. zaporedno zmago sezone.

Terme Olimia Podčetrtek je v tej sezoni zbral po dve zmagi in dva poraza. Tesno so klonili proti Šentjurju (89:82) in Heliosu (101:97), doma pa premagali Hopse (96:63) in LTH Castings (89:76). Ekipo vodi trener Davor Brečko, prvi strelec moštva pa je Sandi Čebular (16 točk na tekmo), ki je v sezoni 2016/2017 nosil dres našega kluba.

Gašper Okorn, trener KK Krka: ''To je naša 5. tekma v 14 dneh, nobena od teh predhodnih štirih pa ni bila lahka. Temu je bilo prilagojeno marsikaj v teh dveh tednih. Tudi plan treninga, da ostanemo še nekoliko sveži. Želimo zmagati, ne bo pa lahko. Gostje so že lani pokazali svojo moč, bili so na pragu finala Lige NKBM. Gre za izkušeno zasedbo s Sandijem Čebularjem in Simom Atanackovićem ter nekaterimi dosti zanimivimi igralci, kot sta Lamonte Turner in mladi Igor Struger, ki je v letošnji sezoni pokazal velik napredek, ekipi pa daje ogromno energije. V obrambi bomo morali biti maksimalni, saj gostimo napadalno orientirani Podčetrtek. Želimo pokazati, da si zaslužimo novo zmago, ki so zares želimo.'' 

KK Krka

Zvočni zapisi

Gašper Okorn

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava