Obeležje na hiši družine Bec - tam so orožje skrivali trebanjski miličniki

27.10.2022 | 14:00

Obeležje na hiši družine Bec - tam so orožje skrivali trebanjski miličniki
Obeležje na hiši družine Bec - tam so orožje skrivali trebanjski miličniki

Dne 22.10.2022 ob 11.00 uri je Policijsko veteransko društvo SEVER Dolenjske in Bele krajine, Odbor Trebnje, skupaj z Občino Trebnje, v Peklu 17, na hiši družine Bec, odkrilo spominsko obeležje. V navedeni hiši je bilo leta 1991 tajno skladišče orožja takratne Postaje milice Trebnje. Pri odkritju obeležja so nastopili policijski orkester slovenske policije, učenci osnovne šole Trebnje, slavnostni govornik je bil župan občine Trebnje g. Alojzij Kastelic, zbrane pa je nagovoril tudi predsednik Zveze društev Sever dr. Tomaž Čas.

Župan Alojzij Kastelic je v govoru poudaril pomen takratnih dogodkov in se zahvalil družini Bec, ki je prispevala s svojim nesebičnim vložkom v samih osamosvojitvenih procesih, saj takratni časi niso bili rožnati in so s hrambo tako velike količine orožja spravljali v nevarnost predvsem sebe.

Nadalje je tudi povedal, da si moramo šteti v čast, da imamo na območju občine Trebnje tako veliko pogumnih ljudi, ki so nesebično pomagali v osamosvojitvenih procesih.

Tem izjavam župana se je pridružil tido predsednik Čas, ki se je ob tej priložnosti družini Bec še enkrat zahvalil za pomoč in sodelovanje. Zahvali našega predsednika pa se pridružujemo tudi v našem društvu, pri čemer se obvezujemo, da bomo s svojim delom še naprej ohranjali spomin na vse takratne osamosvojitvene dogodke.

Dušan Hajdinjak, PVD Sever DBK, odbor Trebnje

Galerija

_zobelezje (1)
_zobelezje (2)
_zobelezje (3)
_zobelezje (4)
_zobelezje (5)
_zobelezje (6)
_zobelezje (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava