Ustvarjajte za jutrišnjo "Pozzzdravljeno jesen"

26.10.2022 | 09:55

Iz video vabila Brenčačev

Iz video vabila Brenčačev

Ustvarjajte za jutrišnjo "Pozzzdravljeno jesen"
Ustvarjajte za jutrišnjo "Pozzzdravljeno jesen"
Ustvarjajte za jutrišnjo "Pozzzdravljeno jesen"

Člani Društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči zadnji oktobrski četrtek, 27. oktobra, ob 17. uri vse lepo vabimo na prvi izbor najlepših mirnopeških jesenskih dekoracij. 

Dogodek: Pozzzdravljena jesen 

Datum in ura: četrtek, 27. oktober 2022, od 17. ure dalje, razglasitev izbranih jesenskih dekoracij okoli 18. ure

Kraj: pred vrtčevsko enoto Polonca v Mirni Peči, Trg 14, Mirna Peč

Osrednji dogodek: izbor najbolj izvirnih posamične in skupinske naravne jesenske dekoracije

Člani Društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči zadnji oktobrski četrtek, 27. oktobra, ob 17. uri vse lepo vabimo na kreativni dogodek "Pozzzdravljena jesen". Tokrat bodo v ospredju ustvarjalnost, izvirnost, narava in domišljija.

Želimo vas spodbuditi k izdelavi okolju prijazne jesenske dekoracije, ki naj vsebuje čim več jesenskih naravnih materialov. Verjamemo, da naloga ne bo pretežka, kajti oktobra je narava velikodušna.

Jesen je odeta v čudovite barve, ki kar kličejo k ustvarjanju. Na spletu lahko najdemo ogromno zamisli, pa tudi jesenski sprehod v naravo je lahko priložnost za krasno pustolovščino, ki se vselej konča z najdbo zaklada in novimi idejami. Ob pogledu na rumene, oranžne in rdeče liste ter na raznovrstne sadeže in druge jesenske darove, kot so buče, koruza, jabolka, hruške, debeli kostanji v razprtih ježicah, orehi, želodi, žiri, storži, slama in tudi čisto navadne vejice, se namreč v pozornem in ustvarjalnem opazovalcu lahko porodi nešteto zamisli. In tedaj jih mora nujno, nujno udejanjiti.

Iz nanizanega naravnega materiala je namreč mogoče izdelati čudovite kreacije, dekoracije, izdelke in tudi igrače. Lahko oblikujete ježke, jelenčke, sovice in druge živalice, strašila, venčke, košarice ... Dolg seznam se kar sam od sebe lahko v neskončnost dopolnjuje z neomajno domišljijo, ki vodi v nastanek čudovitih ročnih del. Le prepustite se izvirnosti ali pa hop, hop na splet, kjer idejam ni videti konca (nekaj vam jih ponujamo v pripetih fotografijah - foto: Pinterest).

Le še nekaj prošenj imamo - čudovit in izviren okras naj bo približno visok med pol in enim metrom ter na podstavku, da bo prenosen. Prav tako vse sodelujoče prosimo, če navedejo ustvarjalca oziroma ustvarjalce, naziv dekoracije, velikost in uporabljene materiale in če dekoracije podarijo društvu Četrtkova brenčanja. Po dogodku jih bomo namreč razstavili na vidnih mestih po Mirni Peči in tako še polepšali naš prelep kraj.

Razpis nagradnega natečaja "Pozzzdravljena jesen":

Organizator nagradnega natečaja: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Izziv: Izdelajte jesensko dekoracijo, ki vsebuje čim več jesenskih naravnih materialov in jesenske plodove. Velikost naj bo med pol do enega metra in dekoracija naj bo na podlagi, da bo lahko prenosna. Izpolnite izjavo, ki jo dodajamo spodaj in v kateri navedite ustvarjalca oziroma ustvarjalce, ime izdelka, uporabljen material in velikost.

Oddaja izdelka: Jesenske dekoracije bomo zbirali v četrtek, 27. oktobra 2022, na kraju dogodka ob vrtčevski enoti Polonca v Mirni Peči od 17. ure dalje. Vsi sodelujoči se obenem tudi strinjajo, da izdelke podarijo Kulturnemu društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči in da bodo lahko po dogodku razstavljeni na vidnih mestih po Mirni Peči.

Pogoj za sodelovanje: Sodelujejo lahko vsi (otroci in odrasli, družine, vrtci, šole, društva, službe, podjetja, ustanove in organizacije ...). Prosimo, da ob izdelku oddate priložen list s podatki o ustvarjalcu in izdelku.

Komisija: Komisija bo sestavljena iz treh usposobljenih poznavalcev z izdelanim čutom za lepo. Člani bodo mirnopeški župan Andrej Kastelic, ravnateljica Osnovne šole Toneta Pavčka Majda Čengija ter nadarjena ustvarjalka in upokojena vzgojiteljica Marta Lužar. Preverjali in ocenjevali bodo izvirnost, upoštevanje pogojev in estetiko.

Razglasitev nagrad: Komisija bo ocenjevala izdelke, ki bodo prispeli na dan dogodka do 18. ure. Izbrali bodo med posamično in skupinsko dekoracijo. Izbrani med najlepšimi bodo razglašeni takoj zatem, torej nekaj minut po 18. uri.

Nagrada: Izbrana dekoracija med najboljšimi bo razglašena na kraju dogodka nekaj po 18. uri in nagrajena.

Obenem obljubljamo tudi pestro animacijo za otroke. Zabavni Brenčači jih bomo popeljali v veseli domišljijski brezmejni svet jesenskih barv in motivov ter omogočili možnost poslikave njihovih prisrčnih obrazkov z jesenskimi motivi. Prav tako bomo ustvarili vse potrebno za prijetno druženje v lepem ambientu, ki bo kot nalašč pripravljen za slavljenje in pozzzdravljanje jeseni, in seveda bomo poskrbeli za lačne s sladkimi in slanimi prigrizki ter za žejne z brezalkoholnimi pijačkami. Dobrodošli v brenčaško družbo, luštno se bomo imeli!

V Društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči medtem naprej snujemo in pripravljamo zanimive in doživetij polne prireditve tudi v prihodnjih mesecih. Če želite biti obveščeni, vas vabimo k prijavi na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com. Vse dogodke sproti napovedujemo tudi na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči in na naši čisto sveži spletni strani cetrtkova-brencanja.si.

Vedno znova se veselimo (vnovičnega) snidenja z vami, kot obljubljeno, pa dodajamo nekaj fotografij za ideje in navdih. Veselo ustvarjanje vam želimo!

Brenčači

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava