Ali kostanj res redi?

25.10.2022 | 12:25

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Ja, kostanj vsekakor redi. Če morate torej paziti, kaj se znajde na vašem krožniku, potem bodite pri zobanju kostanja kar lepo zmerni. Lahko pa posežete tudi po triku, ki bo zmanjšal glikemični indeks kostanja. Hmmm, sliši se zanimivo, kajne?

Ste si v teh dneh večkrat privoščili pečen kostanj in sladek mošt ali domač jabolčni sok? Potem ste nemara opazili, da ste pridelali kakšen dodaten kilogram ali dva. In da boste vedeli, slednje ni prav nič čudno, saj ste zaužili pravo kalorijsko bombo.

Za primerjavo, 100 g pečenega kostanja vsebuje 245 kalorij. Če se kostanju vseeno ne morete upreti, bo vsekakor bolje, če si pripravite kuhane plodove. Kuhan kostanj namreč vsebuje okoli 170 kalorij, kar je precej manj od pečenega.

Koliko kalorij ima kostanj?

Koliko kalorij ima kostanj?

Vam pa lahko zaupamo že nekoliko pozabljen trik, s katerim lahko glikemični indeks kostanja skoraj razpolovite! Vse kar morate storiti je, da si poleg slastnih plodov privoščite še mlečni napitek - včasih so denimo poleg kostanja pili mleko, posežete pa lahko tudi po jogurtu.

Tako boste zmanjšali vpliv sladkorja na telo in se - če gre verjeti prehranskim strokovnjakom, ne boste zredili. No, da kostanj in jabolčni sok pošteno redita, sem že preverila, saj sem po petdnevnem večernem zobanju pridelala tri kilograme. Uh, boleče! Naslednjič si za večerjo privoščim kozarec navadnega jogurta. Brez kostanja.

Vesna M.; njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava