Manj svečk za manj grobov 2022

25.10.2022 | 10:20

Simbolna slika (Foto: arhiv lokalno.si)

Simbolna slika (Foto: arhiv lokalno.si)

Manj svečk za manj grobov 2022 - Nakupujmo preudarno, darujmo za reševanje življenj in s tem ustvarjajmo lepše okolje za mlajše generacije.

Fundacija Svečka tudi letos organizira ekološko-humanitarno akcijo Manj svečk za manj grobov.

V dneh pred 1. novembrom bo v mnogih slovenskih krajih tudi letos potekala tradicionalna akcija Manj svečk za manj grobov. Z akcijo v dobrodelne namene preusmerjamo sredstva, ki bi jih sicer porabili za potrošnjo izdelkov s kratko življenjsko dobo. V letošnjem letu poseben poudarek namenjamo ozaveščanju otrok in mladih o trajnostnem načinu življenja. Prav mladi bodo namreč živeli v svetu, ki ga danes vsi oblikujemo. Z njimi želimo vzpodbuditi pogovor o temah kot so: kako izbiramo izdelke z minimalno in razgradljivo embalažo, pomen ločenega zbiranja odpadkov in preudarno potrošništvo. Otroci z zdravstvenimi težavami in družine v stiski so v letošnem letu tudi prejemniki sredstev v mnogih krajih.

V letošnjem letu zbiramo za invalidske vozičke, defibrilatorje, fizioterapevtske mize, zdravstvene terapije, različno gasilsko opremo in druge zdravstvene pripomočke. V preteklih letih je bilo skupaj zbranih približno 400 tisoč EUR.

V projektu sodeluje 150 organizacij in preko 500 prostovoljcev iz vse Slovenije. Fundacija Svečka bo vsa zbrana sredstva namenila prejemnikom iz krajev, ki sodelujejo v projektu. Akcija s stojnicami letos potekala v naslednjih krajih: Litija, Maribor, Murska Sobota, Sava, Škofja Loka, Šmartno pri Litiji, Vojnik, Vuzenica, Šmartno ob Paki, Cerknica, Šentjur, Dol pri Ljubljani, Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dobrepolje, Domžale, Grosuplje, Ivančna Gorica, Železniki, Žiri, Gorenja vas – Poljane in Medvode. Darovati pa bo mogoče tudi na drugih lokacijah po Sloveniji, o čemer vas bomo sproti obveščali na spletni strani in socialnih omrežjih. Prejemnike sredstev in koordinatorje v posameznih krajih najdete na https://manjsveck-manjgrobov.si/akcija-2022/

Tudi letos imajo Slovenci možnost prižgati virtualno SMS svečko. Prižgemo jo tako, da pošljemo SMS s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevamo 1 EUR oz. 5 EUR za reševanje življenj. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev operaterjev Telekom Slovenije, A1, T2 in Telemach. 

Zastavice sočutja lahko darovalci dobijo pri naših prostovoljcih na stojnicah, lahko pa jo izdelajo tudi sami po priloženih navodilih: https://manjsveck-manjgrobov.si/ZastavicaIzdelajSam.pdf 

Več informacij o letošnji ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov najdete na spletni strani www.manjsveck-manjgrobov.si in na Facebook strani https://www.facebook.com/ManjSveckManjGrobov.
 
Pišete nam lahko na e-naslov info@manjsveck-manjgrobov.si ali pa za medijsko izjavo pokličete vodjo akcije Primoža Jelševarja na telefonsko številko 041 764 896.

Fundacija Svečka

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava