Evakuacija - iz šole rešili vse ...

22.10.2022 | 10:50

 Evakuacija - iz šole rešili vse ...

V petek, 14. 10. 2022, je na Osnovni šoli Dolenjske Toplice potekala gasilska vaja za primer požara. Ob 9.35 naj bi zagorelo v pritličju predmetne stopnje.

Po obvestilu ravnateljice se je začela evakuacija učencev šole, otrok vrtca ter zaposlenih. Evakuacija na predmetni stopnji je potekala po zadimljenih prostorih s slabo vidljivostjo. 4 učenci in 2 zaposlena so ostali ujeti v razredih na predmetni stopnji.

Po nekaj minutah so se vsi ostali zbrali na košarkaškem in hokejskem igrišču.

Na intervencijo so prihitela vozila PGD Dolenjske Toplice, Podturn, Soteska in Dobindol, ki so bila obveščena preko klica na številko centra za obveščanje 112. Takoj so začeli z reševanjem. Primerno opremljeni so se podali v zadimljeno šolo. Po nekaj minutah so uspešno rešili vse osebe in jim nudili prvo pomoč.

Vaja je bila namenjena seznanitvi in preverjanju usposobljenosti zaposlenih za ukrepanje v primeru požara oziroma evakuacije učencev šole in otrok vrtca. Učence in otroke vrtca pa v praksi usposobiti za mirno in hitro evakuacijo stavbe na podlagi načrta evakuacije. Po uspešni akciji je sledilo še poročanje gasilcev in ogled gasilskih vozil, ki so si jih z zanimanjem ogledali tako otroci vrtca kot tudi učenci razredne stopnje.

Antonija Miklavčič-Jenič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava