Na Straški jeseni absolutni prvak harmonikarjev Luka Ban

21.9.2022 | 14:10

Absolutni prvak Luka Ban

Absolutni prvak Luka Ban

Na Straški jeseni absolutni prvak harmonikarjev Luka Ban
Na Straški jeseni absolutni prvak harmonikarjev Luka Ban

V soboto, 10. septembra 2022, je v okviru prireditve 36. Straška jesen potekalo 10. tekmovanje harmonikarjev, ki sta ga organizirala Občina Straža in Turistično društvo Straža. Tekmovanja se je udeležilo 15 harmonikarjev. Nastopili so v treh starostnih kategorijah, ki jih je budno spremljala tričlanska komisija v sestavi Peter Fink, Anže Iskra in Rok Zupančič. Ocenjevali so nastop, izvirnost in zahtevnost skladbe. Vsak tekmovalec se je predstavil s skladbo po lastni izbiri. Prireditev je vodila domačinka Andreja Kren, ki je vsakega tekmovalca predstavila in z njim tudi poklepetala.

V kategoriji do 12 let je osvojil Miha Pavlin prvo mesto, drugi je bil Luka Smrekar, tretji pa Tilen Berkopec. V kategoriji od 13 do 17 let je zmagal Andraž Kovačič, za njim sta se uvrstila Aleks Berkopec in Jure Sekula. V tretji kategoriji od 18 let dalje je prvo mesto osvojil Luka Ban, drugo Žan Vidmar in tretje Jurij Kink. Za absolutnega zmagovalca Straže so se po oceni komisije potegovali trije, in sicer Miha Pavlin, Žan Vidmar in Luka Ban. Zaigrati so morali Avsenikovo Golico. Absolutni prvak 10. tekmovanja harmonikarjev v Straži je postal Luka Ban in prejel poseben pokal.

Župan Dušan Krštinc in predsednik Turističnega društva Straža Pavel Vidic sta prvim trem v posamezni kategoriji podelila pokale in vrednostne bone Harmonike Jerko. Za zaključek so vsi harmonikarji družno zaigrali Slakovo skladbo V dolini tihi.

Helena Murgelj

Galerija

_straska (01)
_straska (02)
_straska (03)
_straska (04)
_straska (05)
_straska (06)
_straska (07)
_straska (08)
_straska (09)
_straska (10)
_straska (11)
_straska (12)
_straska (13)
_straska (14)
_straska (15)
_straska (16)
_straska (17)
_straska (18)
_straska (19)
_straska (20)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava