Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica

12.9.2022 | 08:20

Evropski teden mobilnosti v občini Sevnica

Osrednja dogodka letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra 2022, bosta kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic in Parkirni dan v Sevnici.

Občine Radeče, Sevnica, Krško in Brežice vabijo na tradicionalno kolesarsko popotovanje »S kolesom ob Savi« od Radeč do Brežic, ki bo v soboto, 17. septembra, s startom ob 8. uri pri TRC Savus v Radečah. Prevoz z lokalnim vlakom v sodelovanju s Slovenskimi železnicami iz Brežic do izhodišča v Radečah ter od cilja v Brežicah do izhodišča v Radečah bo organiziran tudi letos. Za udeležbo na dogodku in rezervacijo vozovnice za vlak se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice, ki je dostopna na spletnih straneh občin organizatoric.

Parkirni dan v Sevnici, letos s sloganom »Ne parkiram, nov prostor izbiram«, bo prav tako v soboto, 17. septembra 2022, na parkirišču pred HTC. Parkirišče se bo za en dan spremenilo v prostor, kjer bodo potekale raznolike dejavnosti in bogat program. Poglavitni namen dogodka je prikazati, kako lahko površina, namenjena parkiranju, lahko postane prostor z novo namembnostjo in raznolikimi vsebinami.

Dogodkom ob Evropskem tednu mobilnosti se bo pridružila tudi Knjižnica Sevnica, ki bo v petek, 16. septembra ob 17. uri, organizirala uro pravljic na temo prometa.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava