Na Glavnem trgu v Novem mestu fotografska razstava Tehniškega muzeja Slovenije

11.9.2022 | 09:00

Na Glavnem trgu v Novem mestu fotografska razstava Tehniškega muzeja Slovenije

Na Glavnem trgu pred rotovžem je do 17. oktobra na ogled fotografska razstava Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije 1951–2021, ki je postavljena v sodelovanju z Dolenjskim muzejem Novo mesto.

Fotografska razstava prinaša zgodbe izbranih predmetov iz osrednjih zbirk muzeja s področij ribolova, lova, lesarstva, kmetijstva, gozdarstva, vodnih pogonov, vodnega pogona, elektrotehnike, tekstilstva, cestnih vozil, tiskarstva, pošte in telekomunikacije, pa tudi strojegradnje, medicinske tehnike in robotike. Predmeti so prikazani na terenu, v izvornem okolju, iz časa pred in po pridobitvi, ko so bili izvedeni različni restavratorsko-konservatorski posegi in strokovna obravnava. V drugem delu razstave se muzej predstavlja v svoji sodobni vlogi – kot povezovalec preteklosti in sedanjosti ter živahno mesto srečevanj in zanimivih doživetij. Pri izvajanju omenjene dejavnosti se vse bolj povezuje z drugimi raziskovalnimi in izobraževalnimi ustanovami.

Vabimo tudi na ogled e-razstave Z vami že 70 let: Tehniški muzej Slovenije 1951–2021 in posnetka Tehniški muzej Slovenije: Z vami že 70 let.

MO Novo mesto

Galerija

_ztrg (1)
_ztrg (2)
_ztrg (3)
_ztrg (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava