V soboto v Novem mestu: Magnifico, Mrfy in 30 let DNŠ

9.9.2022 | 10:30

V soboto v Novem mestu: Magnifico, Mrfy in 30 let DNŠ

V letošnjem letu Društvo novomeških študentov praznuje 30. obletnico svojega obstoja in delovanja. Svoj jubilejni rojstni dan bo v družbi Magnifica, MRFY-jev in drugih obeležil to soboto, 10. septembra, v ŠD Marof (prestavljeno z Glavnega trga zaradi slabega vremena)

Društvo novomeških študentov je neprofitna organizacija, ki že od leta 1992 skrbi za študentske pravice, dogajanje v Novem mestu in udejstvovanje mladih. Letos DNŠ celoten repertoar aktivnosti izvaja v duhu svoje okrogle obletnice. Tako smo tekom leta opravljali 30 izzivov, v sklopu katerih smo posneli svojo prvo DNŠ himno, hribolazili, se učili kuhati, plesati, osvojili najvišji vrh, po deset letih obudili Cvičkarijo in še mnogo drugega. Eden izmed zadnjih izzivov je organizacija prireditve za vse meščane: DNŠ: 30 let na svet’, ki se bo odvijala to soboto, 10. septembra. Začela se bo s predstavitvijo naših treh zavodov: Situle, LokalPatriota in Goge, naše dijaške sekcije Dijas, Infotočke in drugih. Popoldanski del bo nekaj čez 19. uro pospremila Mestna godba Novo mesto v spremstvu novomeških mažoret. Meščane bo nagovoril tudi župan Mestne občine Novo mesto, mag. Gregor Macedoni, temu pa bo sledil še plesni nastop Plesnega studia Novo mesto. Kot se za to častitljivo starost spodobi, bomo rezali tudi rojstnodnevno torto. 

Ob 20. uri sledi bogat večerni program, ki ga otvori letošnja finalistka Eme in Eme Freš, Leya Leanne & The band. Za njimi bo ob 21. uri nastopil štiričlanski indie rock tobogan - novomeški Mrfy. Ob 22:30 na oder ekskluzivno za meščane prihaja sinonim za balkan-disko šlager, en in edini Magnifico. Za konec se bomo od polnoči dalje lahko zabavali še v poskočnih ritmih novomeške skupine, ki publiko najraje zabava z uspešnicami yugo rocka, Žute minute.

DNŠ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava