FOTO: Več kot uspešen zaključek ČrnFesta

8.9.2022 | 10:10

FOTO: Več kot uspešen zaključek ČrnFesta
FOTO: Več kot uspešen zaključek ČrnFesta
FOTO: Več kot uspešen zaključek ČrnFesta

V soboto, 3. 9. 2022, so organizatorji že 15. ČrnFesta zapored, to so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, uspešno zaključili festival dobre glasbe, gledališča, smeha, kulinarike, športa in otroškega rajanja. Zadnji in razprodan koncert ČrnFesta 2022 so obiskovalci lahko uživali v punku skupine Brkovi ter provokativnih komadih skupine Krankšvester.

Letošnji udarni zaključni koncert in celoten Črnfest je nahranil tako obiskovalce kot tudi organizatorje, saj je bil ponovno dober za vse. Ob pogovorih z obiskovalci festivala je bilo moč zaslediti navdušenje nad letošnjo organizacijo, ekipo in izvedbo festivala, češ da je vse potekalo na nivoju in nad pričakovanji. Letošnje dogodke je skupno obiskalo okoli 5000 obiskovalcev - tudi iz oddaljenih koncev Slovenije in sosednje Hrvaške.

O letošnjem festivalu je podpredsednica Kluba belokranjskih študentov dejala naslednje: »Dvotedenski festival je zajeten zalogaj, ampak če imaš ob sebi tako dobro in pridno ekipo, je vse lažje. Črnfest je eden izmed redkih dogodkov, ki se lahko pohvali s 15-letno neprekinjeno tradicijo. Mladi iz treh organizacij smo letos pripravili najzajetnejši program do sedaj in ga uspešno zaključili. Še posebej bi izpostavila mlade, ki so se izkazali v vseh pogledih in doprinesli k poživitvi Črnomlja in cele Bele krajine. Hvala tudi Črnomaljski občini, ki nam v vseh pogledih stoji ob strani.«

»ČrnFest je tudi letos presegel pričakovanja. Ob pogledu na izvrstno organizacijo študentov in mladih, na njihove priprave, kako vihrajo po grajskem atriju in urejajo prireditveni prostor, sem prav ponosen na njih. Všeč mi je, kako vsako leto najdejo primerne aktivnosti in skupine ter poskrbijo, da je konec avgusta v naši občini resnično pester. Kakor pravi geslo ČrnFesta, res vsakdor najde nekaj zase. Festival je postal pomemben ne samo za Črnomelj, temveč za celotno Belo krajino. Se že veselim naslednjega ČrnFesta,« pa je še dodal župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek.

Vodja festivala Manja Novak pa bi zaključila: “Nenazadnje se moramo iskreno zahvaliti tudi vsem sponzorjem in podpornikom festivala. Veseli smo, da lokalno okolje vidi nas trud in nas pri tem tudi podpre.”

Kim Riznič, odnosi z javnostmi ČrnFest

Galerija

_zcrn (01)
_zcrn (02)
_zcrn (03)
_zcrn (04)
_zcrn (05)
_zcrn (06)
_zcrn (07)
_zcrn (08)
_zcrn (09)
_zcrn (10)
_zcrn (11)
_zcrn (12)
_zcrn (13)
_zcrn (14)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava