Varno v šolo - mimo šol še vedno prehitro

6.9.2022 | 10:00

Varno v šolo - mimo šol še vedno prehitro
Varno v šolo - mimo šol še vedno prehitro

Novo šolsko leto se je pričelo tudi v sevniški občini, kjer deluje sedem vzgojno-izobraževalnih zavodov: Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica s podružnicama v Loki pri Zidanem Mostu in na Studencu, Osnovna šola Ane Gale Sevnica, Osnovna šola Boštanj, Osnovna šola Blanca, Osnovna šola Krmelj, Osnovna šola Tržišče in Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž.

V novo šolsko leto letos vstopa 1579 šolarjev, med njimi je 164 prvošolcev. V vrtce na območju sevniške občine, ki delujejo na osmih lokacijah, bo na začetku septembra vključenih 781 otrok v 44 oddelkih.

Z novim šolskim letom se tako tudi na ceste vračajo številni šolarji, ki sodijo med najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu. Osnovnošolci, še posebej učenci prve triade, se s cestno prometnimi pravili šele spoznavajo, zato je previdnost voznikov v teh dneh še posebej pomembna.

V prvih dneh pouka bodo ob najbolj frekventnih poteh za dodatno varnost šolarjev na poti v in iz šole skrbele skupine prostovoljcev, poostren nadzor pa izvajajo tudi sevniški policisti. Šolske poti so označene z opozorilnimi tablami, na zmanjšanje hitrosti in pozornost ob šolskih objektih pa opozarjajo tudi osvežene talne označbe. Na pravilno prečkanje ceste in previdnost pa otroke opozarjajo nove talne označbe, ki jih je Občina Sevnica umestila ob prehode pri šolah pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav.

Kljub številnim opozorilom in omejitvah hitrosti na največ 30 oziroma 50 kilometrov na uro, pa prikazovalniki hitrosti, ki so nameščeni ob nekaterih sevniških šolskih objektih, še vedno izmerijo previsoke hitrosti vozil. Kakšne so bile nekatere na letošnji prvi šolski dan, spodaj v fotogaleriji ...

Podatki vseh prikazovalnikov hitrosti, ki so nameščeni na območje sevniške občine, so dostopni na občinski spletni strani: Prikazovalniki hitrosti.

Občina Sevnica

Galerija

_sola (1)
_sola (2)
_sola (3)
_sola (4)
_sola (5)
_sola (6)
_sola (7)
_sola (8)
_sola (9)
_zhitro (1)
_zhitro (2)
_zhitro (3)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava