DL: Darja v zvezdniški družbi - z Johnom Malkovichem

6.9.2022 | 12:20

DL: Darja v zvezdniški družbi - z Johnom Malkovichem

Suhokranjka Darja Štravs Tisu, ki ob službi na Radiu 1 obožuje tudi fotografiranje, je ena tistih fotografinj, ki le redko izkoristijo priložnost, da bi se tudi same fotografirale s katerim zvezdnikom. Zato je za take trenutke toliko bolj hvaležna. Na fotografiji je s slovitim ameriškim filmskim in gledališkim igralcem in režiserjem Johnom Malkovichem, ki je nastopil v Cankarjevem domu s predstavo Glasbeni kritik.

Nad izjemnim 68-letnim Malkovichem je bila radijka že prej navdušena, ob osebnem srečanju z njim pa je spoznala, da je zelo umirjen, topel in odprt človek, z močno odrsko prezenco, ki povsem prevzame. »Je eden najbolj prizemljenih ljudi, z njim se je res preprosto pogovarjati,« pravi Canonova ambasadorka, ki jo je ob srečanju z njim sprva spremljala močna trema.

Darja je imela že številne priložnosti za fotografiranje zvezdnikov, med drugim ruske sopranistke Ane Netrebko, mezzosopranistke Eline Garanča iz Latvije, nemškega tenorista Jonasa Kaufmanna, tenorista iz Argentine Joseja Cure in celo slovitega španskega tenorista Placida Dominga. Je namreč uradna fotografinja Festivala Ljubljana, SNG Opere in baleta ter Slovenske filharmonije.

Članek je bil objavljen v 30. številki Dolenjskega lista 28. julija 2022

R. M.; Foto: Sandi Fišer

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava