FOTO: Še en uspešen teden ČrnFesta

4.9.2022 | 13:50

FOTO: Še en uspešen teden ČrnFesta
FOTO: Še en uspešen teden ČrnFesta
FOTO: Še en uspešen teden ČrnFesta
FOTO: Še en uspešen teden ČrnFesta

V ponedeljek, 29. 8. 2022, so organizatorji festivala Črnfest, to so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, s kulturnim programom začeli drugi teden ČrnFesta - festivala smeha, dobre glasbe, kulture in otroškega rajanja.

H2SO4

V ponedeljek je bila na vrsti predstavitev pesniške zbirke Masaye in Igorja Sakside H2SO4 - knjige uporniških pesmi. Pogovor je tekel o nastanku zbirke, njenih avtorjih in tistih ki so k njej prispevali, pa tudi o bolj osebnih temah, kot so Masayino življenje in povod za njeno ustvarjanje. Na koncu je Masayah še odrepala par avtorskih pesmi kar akapela, nad katerimi so bili obiskovalci zelo navdušeni. Čudovit pesniški večer je povezovala Maša Kuzma.

Torki so rezervirani za smeh

V torek je oder zavzela Splicka scena - kolektiv splitskih stand-up komikov, ki ga sestavljajo Ante Travizi, Ivica Lazaneo, Josip Škiljo in Tomislav Primorac. Smeh je uro in pol odmeval po polnem grajskem atriju med uživanjem publike v njihovem živahnem in na trenutke ostrem humorju.

Ješ, Jež?

Grajski atrij je ob sredah na ČrnFestu praviloma poln nasmejanih otrok. Zahvaljujemo se Pionirskemu domu in SiTi Teatru BTC za odlično izvedeno  razvedritev najmlajših s predstavo Ješ, Jež?, ki je otroke naučila pravilnega ravnanja s smetmi in recikliranja. Otroci so bili navdušeni tako nad predstavo, kot nad našo maskoto Grajkotom, ki se najrajši prikaže na dogodkih za najmlajše.

Akustični četrtek

Program se je nadaljeval z akustičnim koncertom pop rock skupine Društvo mrtvih pesnikov. Skupino sestavljajo pevec in kitarist Alan Vitezič, kitarist Peter Dekleva, klaviaturist Boštjan Artiček, basist Tomaž Koncilija in bobnar Marko Zajc.  Za vinsko spremljavo je zopet poskrbela Hiša vin Pečarič, večer pa se je končal s publiko na plesišču.

Nekoliko drugačna glasba v petek

V petek sta oder zasedla Aney F. in Paperclip Project, ki vrtita predvsem elektro glasbo. Tovrstnega žanra na ČrnFestu nismo slišali že dolgo, prav tako pa je za belokranjce manj znan. Kljub temu se je imela publika na predzadnjem dogodku festivala izvrstno in v atriju ostala vse do jutranjih ur, kar je pokazalo da imamo tudi pri nas oboževalce takšne glasbe.

Kim Riznič, odnosi z javnostmi ČrnFest

Galerija

_crnfest (01)
_crnfest (02)
_crnfest (03)
_crnfest (04)
_crnfest (05)
_crnfest (06)
_crnfest (07)
_crnfest (08)
_crnfest (09)
_crnfest (10)
_crnfest (11)
_crnfest (12)
_crnfest (13)
_crnfest (14)
_crnfest (15)
_crnfest (16)
_crnfest (17)
@@@_crnfest__18_
_crnfest__19_
_crnfest__20_
_crnfest__21_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava