FOTO: Dolenjske Toplice v Pragi

1.9.2022 | 13:50

FOTO: Dolenjske Toplice v Pragi
FOTO: Dolenjske Toplice v Pragi

Zadnji avgustovski konec tedna se je v Pragi, pod pokroviteljstvom našega veleposlaništva in v organizaciji skupine Si.in, odvil festival Slovenija v Pragi 2022. Tam se je tri dni pelo, plesalo in igralo po slovensko. Udeležence, bilo jih je okrog 650, je sprejela in jim podelila festivalske table naša veleposlanica na Češkem Tanja Strniša.

Festivala smo se udeležili tudi člani oz. nastopajoči Folklorne skupine Izvir DPŽ Dolenjske Toplice in Društva Kočevarjev staroselcev. Folklorna skupina je nastopila že prvi večer na otvoritvi, pevska skupina DKS pa na sprejemu pri veleposlanici.

Program posameznih skupin se je nato odvijal naslednje dni na Kmečki tržnici Vitezne namesti, na Praškem gradu in prekrasni Plečnikovi cerkvi Srca Jezusovega. Vmesni čas, ki ga ni bilo malo pa smo namenili ogledu Prage ter druženju ob dobrem češkem pivu.

Zahvala gre našim sponzorjem in donatorjem, ki so nam to gostovanje omogočili, ter našemu županu Francu Vovku, ki nas je varno dopeljal in pripeljal nazaj domov.

Primož Primec

Galerija

_praga (1)
_praga (10)
_praga (11)
_praga (2)
_praga (3)
_praga (4)
_praga (5)
_praga (6)
_praga (7)
_praga (8)
_praga (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava