DL: Mentor Bernard Stramič

28.8.2022 | 14:00

DL: Mentor Bernard Stramič

Dolenjca Bernarda Stramiča, doma iz Straže, že vrsto let poslušamo na Radiu Slovenija, morda se kdo spomni tudi njegovih začetkov na Studiu D. Brez zadržkov lahko rečemo, da ima Berni, kot mu pravijo prijatelji, enega najlepših in najbolj čistih moških glasov vseh časov. Se pa danes 45-letni »priseljeni Ljubljančan« trudi, da bi nacionalni radio imel še več odličnih moških in ženskih glasov, saj je mentor veliko mladim.

»Pravijo, da sem strog, in imajo kar tremo, saj ne odstopam in želim kandidate dobro pripraviti za nastop pred mikrofonom,« pravi Bernard. Očitno je dobro prevzel delo od pokojne Ajde Kalan, ki ga je uvajala v mentorstvo in ustvarila veliko najbolj prepoznavnih slovenskih radijskih in televizijskih glasov.

Pred kratkim je tako predal potrdilo o opravljenem tečaju za kulturo govora pred mikrofonom tudi Niki Rožanc, ki je bila ena izmed članic delovne radijske posadke na nedavnem Jurjevanju v Beli krajini. Nika namreč pripravlja eno najstarejših oddaj o ljudski glasbi z naslovom Slovenska zemlja v pesmi in besedi, ki je na 1. programu Radia Slovenija na sporedu vsak torek zvečer.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 21. julija 2022

R. M.; foto: Žiga Žižak

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava