DL: Makadamsko parkirišče za hotelom Kandija - prah, smrad, iztrebki in urin

27.8.2022 | 18:00

Pogled s parkirišča na krožišče (Fotografije: Street View)

Pogled s parkirišča na krožišče (Fotografije: Street View)

Pogled na propadajoči hotel Kandija

Pogled na propadajoči hotel Kandija

Parkiršče meji na bloke.

Parkiršče meji na bloke.

DL: Makadamsko parkirišče za hotelom Kandija - prah, smrad, iztrebki in urin

Pisala nam je bralka iz Novega mesta. Stanuje tik za makadamskim parkiriščem za hotelom Kandija. »Vsak dan požiram skozi kuhinjsko okno prah in smrad od avtomobilov, tovornjakov, avtodomov, iztrebkov in smeti ljudi, ki tu parkirajo. Zanima me, kdaj bodo odgovorni za urejanje parkirišč namenili kakšen evro za ureditev tega parkirišča,« pravi.

Pred časom je v zvezi s tem na spletni strani občine napisala pismo. »Pa nisem niti toliko vredna, da bi mi odpisali,« je zapisala in dodala, da znajo samo pobrati denar od mestnega zemljišča. Kolikor ve, je lastnik omenjenega zemljišča Novljan iz Mirne Peči, občina pa ga ima v zakupu za parkirišče.

»Zadnjič je bila mednarodna kolesarska dirka, parkiranih je bilo veliko tovornjakov iz spremstva kolesarjev, smeti so ležale v vrečah po vsem parkirišču, da ne govorim o tem, da so moški pridno zalivali vse zelene površine s svojim urinom,« je zapisala in dodala, da mogoče to še koga moti, pa si ne upa povedati na glas. Zanima jo, kot je zapisala na koncu, kdaj bo omenjeno parkirišče urejeno tako, kot mora biti.

»Drži, da parkirišče v Kandiji ob stavbi nekdanjega hotela ni v lasti Mestne občine Novo mesto, temveč ga občina najema od zasebnega subjekta,« so nam v odgovoru na njeno vprašanje zapisali na Mestni občini Novo mesto. Pojasnili so, da gre za začasno uporabo in da so temu primerno izvedene zgolj začasne ureditve. »Dolgoročno sprejeti prostorski akt na tej površini predvideva stanovanjsko-poslovno pozidavo, ki pa mora zagotavljati tudi ustrezen obseg javnih parkirišč,« so še zapisali.

Članek je bil objavljen v 29. številki Dolenjskega lista 21. julija 2022 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

Na telefonski številki 07/ 39 30 500 vas čakamo vsak četrtek med 20. in 21. uro.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava