Miran Rudan se spominja usodnega dne. Komaj je preživel

5.8.2022 | 13:45

Miran Rudan (Foto: M24)

Miran Rudan (Foto: M24)

Instagram

Instagram

Miran Rudan se spominja usodnega dne. Komaj je preživel

Pevec, posavski rojak, praznuje svoj »drugi rojstni dan«, ko je komaj preživel prometno nesrečo.

Včeraj je minilo natanko triindvajset let od skoraj usodne prometne nesreče Mirana Rudana. Bil je sopotnik na skuterju, ki je trčil z avtom, pevca pa je ob tem vrglo z motorčka in z glavo je treščil ob tla. Ker ni nosil čelade, so bile poškodbe zelo hude, bil je celo v komi in se več dni boril za življenje.

Miran posledice nesreče čuti še danes, prav tako ga nanjo spominjajo brazgotine na glavi. A se zaveda, kakšno srečo ima, da je še vedno živ. Zato pravi, da 4. avgusta praznuje »drugi rojstni dan, saj sem se takrat ponovno rodil«. In zdaj veliko bolj pazi nase in bolj zdravo živi, kot je nekoč.

S svojo (ne)srečo pa želi tudi svariti druge: »Pazite nase in nikoli ne pozabite dati čelade na glavo, kadar ste na motorju, kolesu, skiroju, rolerjih ... Jaz je takrat nisem imel ... Sem pa imel več sreče kot pameti.«

Pevca letos čaka še ena prelomnica: septembra naj bi se poročil s svojo Anito, s katero je sicer srečen že štirinajst let.

Kdaj in kje točno poroka bo, nočeta povedati, saj okoli tega ne želita zganjati prevelikega pompa, sta pa razkrila, da naj bi bila nekje zunaj, na travniku.

Svet24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.5.2023Oceni sintesi 

se morda spominja tudi dne, ko je umrla kolesarka, ki se je zaletela v njegovo alfo, parkirano na kolesarski stezi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava