DL: Dobrodelni Semičani - Pomagali sokrajanu

27.7.2022 | 13:30

Semič (Foto: arhiv; Občina Semič)

Semič (Foto: arhiv; Občina Semič)

Nedavno tega so bili na Občini Semič obveščeni o življenjskem slogu in navadah osamljenega 60-letnika iz okolice Semiča, ki ga ob minimalni pokojnini že dolgo preganja gmotna stiska. Zaradi pokojnine, ki jo vendarle prejema, ni izrazit socialni primer, je pa primer nekoga, ki v življenju hodi po svoji poti, ne da bi se pri tem zavedal, da je ta po navadi krajša, ko si sam misli.

Da ne bi povsem zavozil, so mu dobronamerno svetovali sokrajani, glas o njem je šel širše, odzvale so se tudi pristojne službe.

»Seveda smo jim prisluhnili in na spletni strani občane pozvali, naj mu po svojih zmožnostih pomagajo. Ker so vedeli, za koga gre, je odziv presegel pričakovanja, zato smo akcijo po nekaj dneh ustavili,« je povedala semiška županja Polona Kambič in se zahvalila vsem, ki so dojeli gmotno stisko občana.

Tokrat ni šlo za denar, za razpadajočo hišo so občani zbirali opremo in predmete. Nekdo je denimo poklical za velikost postelje, saj mu je želel podariti novo, drugi so mu pripeljali kuhinjsko pohištvo, omare, mizo, stole, električne aparate in še kaj. Vsi dobrotniki v tej akciji so želeli ostati neimenovani, enako si je želel tudi krajevni posebnež. To smo upoštevali tudi mi. Največ šteje to, da so Semičani pokazali izjemen čut za dobrodelnost nekomu, ki to tudi potrebuje.

Članek je bil objavljen v 23. številki Dolenjskega lista 9. junija 2022

M. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava