Luka Cicvarić najboljši slovenski kadet na Karate1 Youth League v Poreču

5.7.2022 | 08:20

Luka Cicvarić najboljši slovenski kadet na Karate1 Youth League v Poreču

Od 01.07. do 03.07.2022 je v Poreču na Hrvaškem potekal tretji od štirih turnirjev letošnje prestižne KARATE1 Youth League. Na turnirju je nastopilo 1801 tekmovalcev iz 52 držav.

V sklopu slovenske karate reprezentance so nastopili tudi trije tekmovalci iz Karate kluba Brežice: Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner.

Tekmovalce je poleg reprezentančnih trenerjev spremljal tudi klubski trener Darko Cicvarić.

Naključje žreba in razporeda nastopov tekmovalcev iz celega sveta na kar 8 boriščih je botrovalo čudovitem prizoru, kjer sta sočasno, na sosednjih boriščih, barve Slovenije zastopala ravno tekmovalca iz Karate kluba Brežice: Luka Cicvarić in Maja Lazanski.

Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji kat za kadete, kjer je pomeril moči s 76 tekmovalci iz 25 držav. Luka je izvrstno izvedel najvišjo mojstrsko kato Suparinpei in dosegel najboljši rezultat med vsemi slovenskimi kadeti z oceno 23,88. Za napredovanje v naslednji krog je Luki zmanjkalo le 0,26 točke, drugima reprezentančnima kolegoma pa 2,1 oz. 1,72 točke. Luka je s svojim prvim nastopom s slovensko reprezentanco na najmočnejšem mednarodnem tekmovanju dokazal, da se že sedaj lahko enakopravno kosa z reprezentanti iz celega sveta. Luka pa bo v tej starostni kategoriji nastopal tudi prihodnje leto, ko se lahko nadejamo tudi napadov na sam vrh.

Maja Lazanski in Maja Lakner sta nastopili v kategoriji kat za kadetinje, kjer je nastopilo kar 93 tekmovalk iz 23 držav.

Maja Lazanski je barve Slovenije kot kadetinja zastopala že na 21. Balkanskem prvenstvu konec lanskega leta. Maja je tokrat nastopila druga po vrsti in je izvedla močno tekmovalno kato Paiku. Izvedba je bila hitra, močna in tehnično pravilna, vendar so bile tokrat tekmice premočne in se Maji žal ni uspelo prebiti v naslednji krog.

Tudi Maja Lakner je, ravno tako kot klubska kolegica, nastopila s kato Paiku. Majina izvedba kate je bila tehnično korektna in elegantna, vendar je Maji za prehod v naslednji krog manjkalo nekoliko več moči. To je bila Majina prva velika mednarodna tekma na kateri je nastopila s slovensko karate reprezentanco in velika motivacija za naprej.

Vsem tekmovalcem čestitamo na pokazanem znanju karateja kot tudi pogumu za nastop na seriji najmočnejše svetovne karate lige.

KK Brežice
Foto: Boki Močnik in arhiv Karate kluba Brežice

Galerija

_zkarate (1)
_zkarate (10)
_zkarate (11)
_zkarate (12)
_zkarate (13)
_zkarate (14)
_zkarate (15)
_zkarate (16)
_zkarate (17)
_zkarate (18)
_zkarate (19)
_zkarate (2)
_zkarate (20)
_zkarate (21)
_zkarate (3)
_zkarate (4)
_zkarate (5)
_zkarate (6)
_zkarate (7)
_zkarate (8)
_zkarate (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava