FOTO: 100 let NK Krka - Na Portovalu veliko nogometnih navdušencev

4.7.2022 | 13:10

FOTO: 100 let NK Krka - Na Portovalu veliko nogometnih navdušencev
FOTO: 100 let NK Krka - Na Portovalu veliko nogometnih navdušencev

V petek, 24. junija 2022, je Nogometni klub Krka na stadionu Portoval organiziral prireditev ob 100-letnici delovanja kluba, ki so se jo udeležili nekdanji in sedanji igralci vseh starosti, bivši in sedanji trenerji, sodelavci kluba, starši otrok, ki vadijo v klubu in ostali ljubitelji novomeškega nogometa. Zbrane sta pozdravila Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, in Gregor Macedoni, župan Mestne občine Novo mesto. Slednji je v nagovoru povedal tudi, da trenutno potekajo aktivnosti za izbor izvajalca del za izgradnjo tribune na stadionu Portoval.

Ob jubileju so podelili priznanja posameznikom, ki so še posebej prispevali k razvoju kluba. Prejemniki so Igor Bučar, Jože Colarič, Jože Derganc, Ivo Grabič, Alojz Hlača, Slavko Jurišič, Vlado Macele, Željko Martinović, Jože Pavlin, Stane Papež, Radovan Protič, Slavko Retelj in Rudi Sadek.

Trem posameznikom so za njihov izjemen prispevek priznanja ob stoletnici podelili posthumno, to so  Roman Doljak, Ladislav Kirn – Hari in Jože Mrzlak. Za kulturni program je poskrbel pevski zbor Krka s spremljevalnim ansamblom, ki je občinstvo navdušil z izborom uspešnic nekaterih slovenskih rock skupin. Sledila je nogometna tekma med slovenskimi nogometnimi legendami iz devetdesetih let, ki jih je zbral Sašo Udović in veterani Nogometnega kluba Krka. Sceno so z ognjemetom popestrili novomeški navijači Trottersi. Rezultat tokrat ni bil pomemben, dogodek je minil v prijetnem druženju ljubiteljev novomeškega nogometa vseh starosti.

Jože Berus
Foto: NK Krka

Galerija

_vnm (01)
_vnm (02)
_vnm (03)
_vnm (1)
_vnm (10)
_vnm (11)
_vnm (12)
_vnm (2)
_vnm (3)
_vnm (4)
_vnm (5)
_vnm (6)
_vnm (7)
_vnm (8)
_vnm (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava