13. Ex-tempore Dolenjske Toplice - na ogled do konca poletja

21.6.2022 | 11:50

13. Ex-tempore Dolenjske Toplice - na ogled do konca poletja

V soboto, 2. aprila 2022, je v Dolenjskih Toplicah potekal 13. ex-tempore Dolenjske Toplice, letos v sklopu projekta VODA – (IZ)VIR ŽIVLJENJA. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Rdeča nit ustvarjanja je bila povezana tudi z vremenom, saj se je po pomladni suši napolnila Sušica, padal je dež in celo sneg.

Ex- tempore je organiziral KUD Dolenjske Toplice. Mentorirala ga je mentorica likovne sekcije KUD Dolenjske Toplice Nuša Smolič. Na ex-temporu je sodelovalo 12 umetnikov, ki so slikali v tehnikah akril na platnu ter akvarel, nastalo je 18 del.

V četrtek, 16. junija 2022 smo jih postavili na ogled v avlo II., KKC Dolenjske Toplice. Med otvoritvijo so nastopile ljudske pevke Rožce DPŽ Dolenjske Toplice, razstavo pa je odprl župan občine Dolenjske Toplice Franc Vovk.

Razstavo, na kateri sodelujejo VERA LUKŠIČ, MAJA LAMOVŠEK, NATALIJA GUZELJ, ROMAN PLANKO, ZDRAVKO ČERV, IRENA ŠTANGELJ PAVLAKOVIČ, BRANE PRAZNIK, BOŽA JAMBREK, REZKA ARNUŠ, DARKO BLAŽIČ, ANDREJA FIFOLT in TOMAŽ KOCUVAN si lahko ogledate do konca poletja.

Na tem mestu se zahvaljujemo naših sponzorjem: Občina Dolenjske Toplice, Občina Straža, Pagras d.o.o., Terme Krka Dolenjske Toplice, Komunala Novo mesto d.o.o., Lesostil d.o.o., Dolenjske Lekarne, Denis Džanković, dr. dent. med., DPŽ Dolenjske Toplice.

Primož Primec, predsednik KUD Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava