Trdo milo je rešitev za gospodinjske težave

12.6.2022 | 17:00

Trdo milo je v gospodinjstvu še kako koristno, zato ga le imejte doma vsaj košček. (Dreamstime)

Trdo milo je v gospodinjstvu še kako koristno, zato ga le imejte doma vsaj košček. (Dreamstime)

Verjetno je v večini gospodinjstev trdo milo v kopalnici že zamenjalo tekoče milo, a ne gre pozabiti na njegov širok spekter uporabe: nekoč so ga babice uporabljale za pranje perila, danes pa nam lahko učinkovito pomaga pri nekaterih drugih opravilih oziroma zapletih.

Kos trdega mila je vedno dobro imeti v gospodinjstvu, saj ni namenjeno le osebni higieni, temveč je uporabno v gospodinjstvu na splošno.

Trdovratni madeži

Kot smo že omenili, so trdo milo nekoč uporabljali za pranje perila. Morda se sami spomnite, kako je babica kos trdega mila nastrgala in ga vsula v velik lonec z vodo ter nato perilo prekuhala kar na štedilniku. Se spomnite tudi beline oblačil? Nič kaj drugače ne bo, če boste danes košček mila dodali v pralni stroj pri pranju belega perila. Preizkusite in presenečeni boste. In ne pozabite, da odlično odstrani različne madeže, madeže trave, blata pa tudi avtomobilskega olja in drugih maščob.

Rešitev za zadrgo

Ali se vaša zadrga zatika in le s težavo teče po kavljih? Preizkusite naslednji trik. Po kavljih in čolničku dobro podrgnite s trdim milom, nato pa čolniček večkrat zapeljite gor in dol. Tako boste zatikanje odpravili oziroma preprečili, da bi zadrga začela teči narobe ali morda celo popustila.

Konec grizenja pohištva

Če sobivate s štirinožnimi prijatelji, zagotovo veste, da si včasih radi krajšajo čas z grizenjem in glodanjem pohištva in kablov, nad čimer zagotovo niste navdušeni. Da bi to preprečili, kose pohištva, na primer robove sedežne garniture, dobro natrite z milom. Ta trik lahko uporabite tudi na električnih kablih, ki so pogosto tarča nevarne zabave.

Osvežite predale, potovalne torbe, torbe za vadbo

Pripravite dišeče mošnjičke in jih namestite v predale in omare, da bodo imela oblačila in perilo prijeten vonj. Vse, kar morate storiti, je, da milo nastrgate na manjše koščke in jih nasujete v mošnjičke iz blaga, denimo iz tila. Položite jih tja, kjer želite osvežiti vonj oziroma preprečiti neprijetne vonjave.

M. K.; Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava