Otroško rajanje s poslikavami in milnimi mehurčki

11.6.2022 | 12:20

Otroško rajanje s poslikavami in milnimi mehurčki
Otroško rajanje s poslikavami in milnimi mehurčki

Prvi junijski ponedeljek se je v Trebnjem odvijalo prvo letošnje Otroško rajanje, projekt Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Območne izpostave Trebnje, ki je namenjen najmlajšim. Projekt zajema gledališko ali lutkovno predstavo za otroke, dogodek pa obogatijo z dodatno animacijsko vsebino.

Tokrat so v Parku likovnih samorastnikov Trebnje obiskovalci uživali v navihani otroški predstavi V knjigi skriti zaklad v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. Pravljična vila otrokom pripoveduje pravljico o škratku Nagajivčku. A ko obrne prvi list, iz knjige skoči škrat, ki ne pusti, da Vila bere pravljice, saj trdi, da so pravljice dolgočasne. Ko pa začne škratek Nagajivček nagovarjati otroke k delanju neumnosti, Vila prevzame stvari v svoje roke in v pravljično deželo skrije poseben zaklad, ki škratka za vedno spremeni.

Pravljična vila je po predstavi poskrbela še za čarobne poslikave obraza, škrat Navihanček pa je pričaral velikanske milne mehurčke, ki so poskrbeli za pristno otroško radost. Projekt Otroškega rajanja je pripravila trebanjska izpostava JSKD v sodelovanju s Knjižnico Pavla Golie Trebnje, omogočila pa ga Občina Trebnje.

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Galerija

_vtrebnjem (1)
_vtrebnjem (10)
_vtrebnjem (11)
_vtrebnjem (2)
_vtrebnjem (3)
_vtrebnjem (4)
_vtrebnjem (5)
_vtrebnjem (6)
_vtrebnjem (7)
_vtrebnjem (8)
_vtrebnjem (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava