Javni razpis mednarodne razstave keramičnih skulptur EX TERRA KRŠKO 2022

3.6.2022 | 08:20

Javni razpis mednarodne razstave keramičnih skulptur EX TERRA KRŠKO 2022

KUD Liber, v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije, vabi kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na mednarodni  tematski razstavi keramičnih skulptur Ex terra Krško 2022. Sočasno bo razstava v družbi otroške Ex terra Krško 2022.

Tema: IGRA
(igra; igranje; igrača; igračkanje; razvedrilna dejavnost; izvajanje glasbe z glasbilom; igranje na čustvene strune; vplivanje na čustva; igranje z odprtimi kartami; jasno, odkrito kazanje namenov; igranje z ognjem; lahkomiselnost; neprevidno izpostavljanje nevarnosti; igranje z življenjem; življenjsko nevarno; nepremišljeno; brezobzirno ravnanje)

Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu in zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije. Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije iz Ljubljane. Dela ne smejo biti starejša od enega leta in tudi ne že razstavljena.

Termin razstave: 15. oktober 2022 – 12. november 2022

Nagrade in priznanja:
Strokovna žirija bo na odprtju razstave v Krškem podelila glavno nagrado – GRAND PRIX 2022 avtorju najboljšega dela v višini 400 € in častna priznanja avtorjem, ki se bodo uvrstili v najožji izbor za glavno nagrado.
 
Razstavni prostor:
Razstavo bomo umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše, in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo pod streho, prostor bo ponoči zaklenjen in zaščiten z alarmom. Dela v času razstave ne bodo zavarovana pri zavarovalnici. Zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo, odgovorno in v smislu dobrega gospodarja. Če ukrepi v zvezi s pandemijo korona virusa klasične razstave in druženja  ne bodo dopuščali, bomo način predstavitve izbranih del Ex terra Krško 2022 prilagodili razmeram in vas o tem sproti obveščali.
 
Prijavnina:
Za udeležbo na razstavi Ex terra Krško 2022 je potrebno plačati 25 € prijavnine ob oddaji izbranega dela pred postavitvijo razstave oz. pred fotografiranjem dela za katalog.
 
Prijave:
Avtor lahko prijavi eno delo. Rok za prijavo je vključno 11. septembra 2022. Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in tri fotografije dela na nevtralnem ozadju. Delo naj bo prikazano z različnih zornih kotov. Fotografije naj imajo resolucijo najmanj 300 dpi. Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo do 17. septembra 2022. O izboru uvrščenih del  bomo avtorje nemudoma obvestili po e-pošti.

Prijavnica: https://docs.google.com/forms/d/161jtcyq6bYL8NWfNciJZr1QNbYxEcxktdZ6tH58PDP4/edit
 
Oddaja in prevzem del:  
Uvrščena dela je potrebno dostaviti 24. septembra 2022 (izjemoma tudi 25. septembra 2022 po dogovoru), v prostore KUD Liber Krško, Mencingerjeva hiša, Cesta krških žrtev 2, Krško. V kolikor delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v primerni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje. Poškodovanih ali uničenih del ne bomo vključili na razstavo. Vsi stroški pošiljanja bremenijo avtorja. 
Avtorji dela prevzamejo neposredno po zaprtju razstave, to je dne 12. novembra 2022. Za ne prevzeta dela po navedenem  datumu organizator ne odgovarja.
 
Prijazno vabljeni k ustvarjanju in sodelovanju!

KUD Liber

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava