Poletna dieta: preprosti koraki do postave za bikini

2.6.2022 | 13:50

Bikini dieta je spodbuda k bolj zdravi prehrani in temu, da nas počasi vsaj v mislih odnese na plažo in v modro morje. (Dreamstime)

Bikini dieta je spodbuda k bolj zdravi prehrani in temu, da nas počasi vsaj v mislih odnese na plažo in v modro morje. (Dreamstime)

Zdaj bo šlo kmalu zares in prej ko slej boste morali obleči svoj mini bikini. Ali pa bi radi nov bikini, ta pa bo seveda najbolje videti na čvrstem, vitkem telesu.

Mimogrede, tudi enodelne kopalke so krasne in letos zelo moderne, zato nikar ne pretiravajte ter predvsem zdravo jejte in se veliko gibajte. Malo za razvedrilo in dobro voljo smo vam pripravili pravo bikini dieto, pri kateri boste vse merili z bikini mericami, dodali pa smo še merico sončne kreme in balzama za ustnice. Ampak še enkrat ponavljamo, da se ne boste jezili, predvsem naj vam bo udobno v svojem telesu. Naša bikini dieta je le spodbuda k bolj zdravi prehrani in temu, da nas počasi vsaj v mislih odnese na plažo in v modro morje. Počasi se odpirajo mestni bazeni z ogrevano vodo, tako da iz omare le potegnite svoje najljubše kopalke. Tudi redno plavanje vam bo do poletja prineslo pravo postavo za bikini.

Solatna polivka, majoneza, maslo, margarina ... Količine naj ne bodo večje od količine balzama za ustnice. Ni tako malo, kot se sliši. 

Majhen krožnik

Najboljša in prva stvar, ki jo naredite, je, da jejte z manjšega krožnika. Tako bo krožnik še vedno poln, vi ne boste imeli občutka, da ste prikrajšani, pojedli pa boste veliko manj. Saj veste – manjši krožnik, ožji pas.

Bikini na krožniku

Bikini modrček ima dve košarici in vsaka pokrije eno četrtino krožnika. Meso, stročnice ali tofu morajo priti v eno košarico. Tako boste takoj zmanjšali količino – velikanski zrezek bo težko prišel v mini, bikini modrček. V drugo košarico morajo priti kruh, riž ali testenine. Bikini hlačke zasedajo spodnji del krožnika. Tam naj bo zelenjava ali solata.

Sladkajte se s sadjem

Pri sadju naj vam bo za merico teniška žogica. Sadje lahko pojeste po kosilu ali pa za popoldansko malico. Seveda pa si lahko privoščite malo več jagodičevja ali pa melone, torej sadja, ki vsebuje veliko vode. Če si namesto sadja občasno zaželite čokolado ali pecivo, nič hudega, a naj ne bo kos večji od povprečne školjke.

Zajtrk v bikiniju

Za zajtrk si privoščite žitne kosmiče brez sladkorja, lahko tudi polnozrnati kos kruha s salamo ali sirom ... A vse to mora priti v bikini modrček. Zraven lahko mirno popijete kozarec mleka ali pojeste sadje, ki bi ga lahko dali v večjo školjko.

M. Kopriva; Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava