Karierni center za mlade: ''Lahko si, kr č´š''

2.6.2022 | 12:00

Karierni center za mlade: ''Lahko si, kr č´š''
Karierni center za mlade: ''Lahko si, kr č´š''
Karierni center za mlade: ''Lahko si, kr č´š''

V letošnjem šolskem letu se je v Trebnjem  vzpostavil Karierni center za mlade Trebnje (KCM Trebnje), ki deluje v okviru CIK Trebnje. V podporo projektu so v sredo, 25. 5. 2022, izvedli prvi promocijski dogodek »Lahko si, kr č´š«, katerega se je udeležilo okoli 130 učencev osnovnih šol Trebnje in Žužemberk.

Učencem so predstavili delovanje Kariernega centra za mlade Trebnje in možnost njihove vključitve v individualno karierno svetovanje. Za učence so pripravili tudi predstavitev poklicev, nagradno tekmovanje v snovanju slogana KCM Trebnje in presenečenje. Dogodek je povezoval karizmatični in priljubljeni novinar ter vplivnež Jure Marolt.

Svoje delo so učencem predstavili gasilci PGD Trebnje; Frizersko lepotni studio AS, Novo mesto; Policijska postaja Trebnje; nohtna stilistka Erika Zupančič s.p.; RC Novo Mesto; Tic Trebnje; turistična vodnica Dominika Koritnik Trepel in ZD Trebnje. Program dogajanja so popestrili plesalci Plesnega centra Dolenjske. Dogodek so pomagali organizirati Dana, proizvodnja in prodaja pijač, d.o.o., DROT in Občina Trebnje.

O PROJEKTU KCM TREBNJE

V okviru projekta KCM Trebnje so na okoliških osnovnih šolah izvedli 7 delavnic za spoznavanje sveta dela in poklicev, nedavno pa so pričeli tudi z izvajanjem individualnega kariernega svetovanja za mlade, znotraj katerega mlade spodbujajo k primerni izbiri poklica, razvoju interesov za različna področja, jim širijo obzorja ter jim na ta način pomagajo pri oblikovanju karierne poti.

 »Zavedamo se, da si nekateri mladostniki dokaj hitro in neobremenjeno oblikujejo svojo karierno pot, kot kaže praksa, pa je  veliko več takih, ki slabo poznajo tako sebe kot možnosti v okolju ter se posledično izgubljajo v poplavi informacij. Tem mladostnikom bomo v sklopu individualnega kariernega svetovanja omogočili, da bodo preko različnih orodij za ocenjevanje in samoocenjevanje, ter s pomočjo svetovalca bolje spoznali svojo osebnost, svoje kompetence, interese, cilje in vrednote. Spoznali bodo značilnosti in delovne naloge različnih poklicev, predstavili pa jim bomo tudi izobraževalno pot, ki jih bo pripeljala do željenega poklica. S svetovanjem želimo torej pomagati mladim pri oblikovanju kariernih ciljev ter jih opolnomočiti za izbiro ustreznega nadaljnjega izobraževanja oziroma poklicne poti.« je o projektu povedala koordinatorka projekta na CIK Trebnje, Bojana Mišmaš (pripeta tonska izjava).

Individualno karierno svetovanje je namenjeno vsem OŠ učencem in SŠ dijakom, ki so se znašli pred prvo pomembno življenjsko odločitvijo, zato vabijo k vpisu vse, ki potrebujejo usmeritev in pomoč pri oblikovanju kariernih ciljev.

Za več informacij in vpis na individualno karierno svetovanje se lahko obrnejo na koordinatorko projekta Bojano Mišmaš (07 34 82 108, 041 703 896 ali bojana.mismas@ciktrebnje.si)

CIK Trebnje

Zvočni zapisi

Bojana Mišmaš, CIK Trebnje

Galerija

_trebnje (1)
_trebnje (2)
_trebnje (3)
_trebnje (4)
_trebnje (5)
_trebnje (6)
_trebnje (7)
_trebnje (8)
_trebnje (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava