90 let je praznovala Cvetka Kink

1.6.2022 | 14:40

Cvetka s sinovoma

Cvetka s sinovoma

Slavljenka s pravnukinjama

Slavljenka s pravnukinjama

90 let je praznovala Cvetka Kink
90 let je praznovala Cvetka Kink

Terezija Kink z Otočca, kličemo jo Cvetka, je praznovala visok življenjski jubilej, 90. rojstni dan. Prav na njen rojstni dan sta jo obiskala predstavnika DU Otočec in predstavnica KORK Otočec, sorodniki in sosedje. Zaželeli so ji zdravja in dobrega počutja. Slavljenka je bila vseh zelo vesela.

Rodila se je 16. maja 1932 v Kostanjku v občini Krško. V družini šestih otrok je bila najmlajša. Poročila se je leta 1955 z Lojzetom Kinkom iz sosednje vasi. Po enem letu sta se preselila v Novo mesto, kjer sta živela pet let. Leta 1962 sta kupila hišo na Otočcu in se preselila, leta 1973 sta si zgradila nov dom. V zakonu sta se jima rodila dva sinova: Silvo in Lovro. Ko sta doštudirala, sta se v Ljubljani zaposlila in si ustvarila družino, kjer še vedno živita.

Mož je bil krojač in Cvetka mu je pri delu pomagala. Veliko sta skupaj šivala, saj je imel mož poleg zaposlitve v Labodu tudi popoldansko obrt. Cvetka je veliko šivala tudi za krajane. Cvetka še danes šiva, bolj zase, si popravi oziroma zoži oblačila. Spominja se, kako so peli in nastopali na raznih prireditvah in revijah, deset let je pela v MePZ Otočec.

Mož ji je umrl 2007, živi sama v stanovanjski hiši in poskrbi zase. Zelo rada obdeluje vrt in se veseli pridelkov, ki jih rada deli s sosedi. Rada ima tudi rože vseh barv in vrst. Rada peče in kuha. Za praznovanje v gostilni je sama napekla raznovrstno pecivo in potice za povabljene goste. Na praznovanje je povabila tudi sosede, ki ji radi priskočijo na pomoč, saj je tudi ona, dokler je zmogla, rada pomagala ljudem. Na praznovanju je zaplesala s sosedom.

Rada ima ljudi. Pogovori ji veliko pomenijo. V času korone je bilo manj obiskov in druženja, več pa telefonskih klicev.

Ponosna je na svoja sinova in snahi, 3 vnuke in 2 pravnukinji. Rada bere časopise in knjige ter si ogleda kakšno oddajo na televiziji.

Želimo ji še veliko zdravja in moči.

Helena Murgelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava