FOTO: Kulinarično vinski praznik v Kostanjevici na Krki

12.5.2022 | 13:30

FOTO: Kulinarično vinski praznik v Kostanjevici na Krki
FOTO: Kulinarično vinski praznik v Kostanjevici na Krki

V Gostišču Žolnir je v petek, 6. maja, potekala podelitev priznanj za najbolj kakovostna vina, prav tako pa tudi za najbolj kakovostne domače suhomesnate dobrote in seveda tudi za najboljši domači kruh. Letos so tako po daljšem premoru ponovno združili moči člani Društva vinogradnikov Kostanjevica na Krki in Društva domače koline Kostanjevica na Krki.

Po oceni vinogradniških sodnikov v sestavi Jure Grubar, Gregor Štemberger, Rok Dvojmoč, Jože Prah in Jernej Martinčič (ocenili so 98 vzorcev letnik 2021 in starejši) je najboljšo oceno med cvički dobil cviček iz kleti Vina Jelenič, najbolj ocenjeno vino pa je pridelala klet KZ Krško. Velike zlate medalje so prejeli tudi vzorci kleti Vina Jelenič ter Mateja in Andrej Kuhar.

Po podelitvi še ostalih priznanj za vina pa je sledilo podelitev priznaj za najboljše domače dobrote.

Po oceni sodnikov: Franc Kovačič, Franc Sotošek, Andrej Košak, Boris Kranjc, Karli Kozole, Peter Ivačič Peter in Braco Miroševič, je najboljši vzorec salame prinesel Boštjan Sintič, 2. je bila Petra Kralj Košmrlj in 3. Silvo Vide.

Pri vzorcih špehovk pa sta si 1. mesto delila Drago Kranjc ter Boštjan Sintič, 3. pa je bil Andrej Košmrlj.

Vzorce špeha in domače klobase pa so ocenjevali: Jože Petkovšek, Stane Bučar, Silvo Vide, Miran Macedoni in Alojz Zorič. Zopet je bil najboljši Boštjan Sintič, 2. Dražen Beluh in 3. Andrej Dušak.

Domače klobase - 1 . Boštjan Sintič, 2. Franc Kerin, 3. Stane Bučar.

Pri vzorcih šinka je bil 1. Silvo Vide, pri vzorcih kruha pa zopet Boštjan Sintič. Sintič je bil prvi tudi v kombinaciji, 2. družina Bakšiš, 3. pa družina Drmaž.

Nagrade, plakete ali priznanja sta podelila predsednik Društva domače koline Franc Kovačič in predsednik društva vinogradnikov Matej Kuhar, celotno prireditev pa je povezoval Jakob Zaman.

Anton Hruševar

Galerija

_praznik (01)
_praznik (02)
_praznik (03)
_praznik (04)
_praznik (05)
_praznik (06)
_praznik (07)
_praznik (08)
_praznik (09)
_praznik (10)
_praznik (11)
_praznik (12)
_praznik (13)
_praznik (14)
_praznik (15)
_praznik (16)
_praznik (17)
_praznik (18)
_praznik (19)
_praznik (20)
_praznik (21)
_praznik (22)
_praznik (23)
_praznik (24)
_praznik (25)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava