Strelsko tekmovanje v počastitev dneva zmage

12.5.2022 | 11:00

Strelsko tekmovanje v počastitev dneva zmage

Združenje borcev za vrednote NOB Novo mesto je 4. 5. 2022 ob 11. uri organiziralo strelsko tekmovanje v streljanju z zračno puško in tako počastilo 9. maj – dan zmage. S svojimi ekipami so sodelovale domoljubne, veteranske in invalidske organizacije z Dolenjske, iz Bele krajine in Posavja: Društvo vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine, Območno združenje slovenskih častnikov Novo mesto, Policijsko veteransko društvo SEVER Dolenjska in Bela krajina, Območno združenje zveze veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske in ekipa Združenja. Skupno je tekmovalo 6 ekip in 18 posameznikov.

Tekmovanje je bilo na strelišču strelskega društva Gorjanci v Novem mestu. Rezultati za prva mesta so bili zelo tesni. Prvo mesto je s 518 točkami osvojila ekipa Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske. Druga je bila ekipa Območnega združenja slovenskih častnikov Novo mesto s 515 točkami, odlično tretje mesto pa je s 512 točkami osvojila ekipa Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto. Ekipo Združenja so sestavljali strelci Milan Rus, Drago Celič in Drago Umek.

Na četrto mesto so se uvrstili strelci Policijskega veteranskega društva SEVER Dolenjska in Bela krajina s 481 točkami, na peto mesto ekipa Društva upokojencev Novo mesto s 454 točkami in na šesto mesto ekipa Društva vojnih invalidov Dolenjske, Posavja in Bele krajine s 421 točkami.

Najuspešnejši posameznik je bil Mirko Bele iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske s 181, točkami. Drugi je bil Milan Rus iz Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto s 177 točkami, tretje mesto pa je osvojil Dušan Piškurič iz Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske s 175 točkami.

Strelsko tekmovanje je s pozdravnim govorom odprl predsednik Združenja mag. Dušan Černe, ki je po končanem tekmovanju tudi podelil pokale in medalje trem najboljšim ekipam in strelcem. Ob tej priložnosti je strelcema Združenja Milanu Rusu in Dragu Celiču podelil zahvalo za udeležbo na tovrstnih tekmovanjih in dosegov vidnih rezultatov.

Tovariško srečanje se je nadaljevalo v prijetnem vzdušju s pogostitvijo v gostišču Na vasi v Dol. Kamencah z željo, da bo strelsko tekmovanje v organizaciji Združenja postalo tradicionalno.

Besedilo Bojan Blatnik, fotografije Drago Sikošek

Galerija

_strelsko tekmovanje 1, 2022 (1)
_strelsko tekmovanje 1, 2022 (2)
_strelsko tekmovanje 1, 2022 (3)
_strelsko tekmovanje 1, 2022 (4)
_strelsko tekmovanje 1, 2022 (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava