FOTO: Ščukijada - največja je imela 73 centimetrov

11.5.2022 | 14:00

Petouvrščeni Tomaž Tramte s svojim ulovom

Petouvrščeni Tomaž Tramte s svojim ulovom

FOTO: Ščukijada - največja je imela 73 centimetrov

V sklopu prireditev Rudolfovi dnevi športa in projekta Krka ŽIVI je Ribiška družina Novo mesto skupaj z Zavodom Novo mesto in Gostiščem Loka organizirala lov na ščuko. Ribiška družina Novo mesto tako nadaljuje četrtstoletno tradicijo lova na ščuko, ki jo je začel znani gostinec Rado Fink leta 1997.

Minulo soboto se je ob oblačnem vremenu na Loki zbralo 29 ribičev iz domače ribiške družine in nekaj ribičev iz drugih krajev Slovenije. 

Ribiči so se pomerili v dveh kategorijah, in sicer za pokal za najhitreje ujeto ščuko in za najdaljšo ujeto ščuko ter z novostjo letošnje ščukijade: sistem ulovi in spusti, kar pomeni, da ribiči ujeto ščuko izmerijo in jo nepoškodovano izpustijo. Na ta način želi RD Novo mesto ozaveščati svoje člane, udeležence in širšo javnost k večji skrbi za varovanje okolja in ohranjanje ribjih vrst.

Po končanem uvodnem protokolu so se ribiči razkropili po zeleni lepotici na svoje skrite kotičke, upajoč na kapitalen prijem roparice. Najhitreje ujeto ščuko je ob 9.21 uri prijavil ribič Alen Zulič. V dolžino je merila 52 cm. Tekmovanje je trajalo do 13. ure, ujetih pa je bilo deset ščuk.

Rezultati:
1. mesto: Vinko Gradišar ščuka 73 cm
2. mesto: Maksi Žibert ščuka 63 cm
3. mesto: Dušan Krbanjević ščuka 61 cm
3. mesto: Klemen Malnar ščuka 61 cm
5. mesto: Tomaž Tramte ščuka 60 cm
6. mesto Milan Mede ščuka 56 cm
7. mesto: Črt Šuštar ščuka 55 cm
8. mesto: Urban Mihelčič ščuka 52 cm
9. mesto: Igor Arvaj ščuka 51 cm
9. mesto: David Jakopič ščuka 51 cm

Najboljši ribiči so prejeli pokale in praktične nagrade, vsi prijavljeni ribiči pa spominske medalje in spominske majice.

Črt Šuštar/Ribiška družina Novo mesto

Galerija

_scuke (1)
_scuke (2)
_scuke (3)
_scuke (4)
_scuke (5)
_scuke (6)
_scuke (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava