Andrej Simončič in Boaz Nas v Ljubljani ponovno do zmage

11.5.2022 | 09:15

Andrej Simončič in Boaz Nas v Ljubljani ponovno do zmage

Andrej Simončič in Boaz Nas sta na drugih kasaških dirkah letošnje sezone, ki so bile 8. maja v Ljubljani, ponovila uspeh iz otvoritvenih dirk v Ljutomeru 18. aprila. Močno konkurenco v skoraj polno zasedeni dirki sta prepričljivo premagala na finiš ter dosegla že drugo letošnjo zmago. Boaz Nas je pa dosegel odličen kilometrski čas 1.19,0 na 2100 metrov.  Najboljši voznik in trener Kluba za konjski šport Šentjernej lanske sezone, Andrej Simončič je pokazal, da tudi letos ne namerava prepustiti naslova, Boaz Nas je, kot kaže dozorel in je odlično pripravljen za letošnjo sezono. V isti dirki sta Brandy in Vesna Šuštaršič dosegla 4. mesto.

            V prvi dirki dneva sta prvi nastop kariere z odliko opravila štiriletni Nookie in Rok Hočevar - dosegla sta 4. mesto s časom 1.23,0. Peti je bil Denit na vajetih Uroša Bratkoviča. V drugi dirki sta Pierre in Lana Zrinjanin dosegla še drugo tretje mesto letos s časom 1.21,5.

            V osrednji točki dneva – Dirki za pokal mesta Ljubljana je tretje mesto dosegel tudi Planet na vajetih Alojza Franka s časom 1.18,0 na 2100 metrov. V sicer nekoliko okrnjeni konkurenci le šestih konj je zmagal Don Saxo Janka Sagaja iz Ljutomera, na drugo stopničko sta se uvrstili še Michelle in Darja Dolinšek Trontelj iz ljubljanskega kluba.

            Za začetek sezone francoskih kobil se jih je v dirki pomerilo pet. Na četrto mesto se je z italijanskim voznikom Paolom Scamardello uvrstila lanskoletna zmagovalka razvrstitve francoskih kobil, Elisa Gali iz hleva Jožeta Judeža.

            Člani Kluba za konjski šport Šentjernej so pripravljeni dočakali začetek tekmovalne sezone in se že veselijo dirk na domačem hipodromu 29. maja.

Piše: Lana Zrinjanin
Foto: Stash Rudolf

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava