Jana Koteska: ''Vsak je sam odgovoren za vso svojo (ne)srečo''

7.5.2022 | 16:30

Lepa manekenka, podjetnica in oblikovalka iz Ribnice Jana Koteska je že tretjič nominirana za fatalko leta. (Tibor Golob)

Lepa manekenka, podjetnica in oblikovalka iz Ribnice Jana Koteska je že tretjič nominirana za fatalko leta. (Tibor Golob)

Med letošnjimi kandidatkami za izbor femme fatale, ki ga tradicionalno organizira revija Avenija, je tudi znana slovenska notranja oblikovalka, manekenka in blogerka Jana Koteska, ženska, ki se ne vda kar tako. Prestala je kemoterapije, operacijo in rekonstrukcijo dojk, pred kratkim pa že drugič postala mama.

Ker je ta čas na porodniškem dopustu in ima skoraj ves čas opraviti s plenicami, se je svoje tretje nominacije za fatalko leta zelo razveselila, letošnji fatalni trenutki bodo namreč spet trenutki, rezervirani samo zanjo.

Katera bo nova fatalka leta, bo znano 1. junija na gala dogodku Femme Fatale.

Jana pravi, da se fatalnega izbora zelo veseli, saj bodo ti trenutki rezervirani samo zanjo. (osebni arhiv)

Jana pravi, da se fatalnega izbora zelo veseli, saj bodo ti trenutki rezervirani samo zanjo. (osebni arhiv)

Jana svojo definicijo fatalnosti predstavi na zabaven način: »Biti fatalna že od ur francoščine v srednji šoli ne zveni ravno optimistično. Razen za osebo, ki to je, saj je to način življenja, povezan s karakterjem. Tako bi raje obrnila to 'usodno' definicijo na današnji čas: da je vsak sam sebi fatalen, torej se je treba zavedati, da je usoda v rokah posameznika. Zato pazi, kaj delaš danes, saj te to lahko usodno pripelje nekam, kjer (ne) želiš biti v prihodnosti. Treba pa je imeti tudi pogum.«

Dodaja, da žensko po njenem mnenju naredi fatalno to, da zna reči ne, skrb zase, samozavest, sledenje svojim sanjam, biti včasih raje tiho in se pokazati s svojimi dejanji. Ob tem mora biti skrivnostna, znati varovati svojo zasebnost, vedeti, kje je meja. »Sama se tako najbolj fatalno počutim takrat, kadar vem, da sem komu 'usodno' pomagala, in za to veva samo midva. In kadar imam urejene nohte,« v smehu prizna Jana, ki nam je zaupala tudi, ob katerih trenutkih je najmanj fatalna. »Ob pobruhanih oblačilih, mastnih laseh in po neprespanih nočeh ...«

Njena fatalnost je prirojena

S partnerjem Ivom sta ponosna starša sinu Vranu in hčerkici Ivi. (Revija Zvezde)

S partnerjem Ivom sta ponosna starša sinu Vranu in hčerkici Ivi. (Revija Zvezde)

Jana kot dolgoletna manekenka in fotomodel seveda obvlada tudi zvezdniške nastope, igro zapeljevanja, leta in leta je bila doma v soju žarometov. Torej, kakšen je skrivni recept njene fatalnosti? »Recept je čisto preprost in niti ni skrivni. Da vedno poskušaš biti najboljša verzija sebe,« odkrito odvrne rdečelaska, ki kot svoja fatalna orožja izpostavi iskrenost, vztrajnost in dejstvo, da ni zamerljiva. »Seveda imam tudi slabe razvade, in sicer je ta fatalna v tistem prvotnem pomenu – da hodim pozno spat. Sicer pa se težko odrečem pregrešni kombinaciji karamele in arašidov.«

Jana nam je razkrila tudi svoje najpomembnejše življenjsko spoznanje: »Predvsem to, da si sam odgovoren za svojo (ne)srečo. Kajti vsak trenutek imaš v sebi fatalno moč, da spremeniš svoj mikrosvet na bolje.« Njeno največje zmagoslavje pa so brez dvoma zmaga nad fatalno boleznijo pred 12 leti ter njeni dve neverjetni mali bitji, hčerka Iva in sin Vran, ki jo vsak dan opominjata, da je življenje čudež.

Revija Zvezde

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava