90-letna Slava Pezdirc navdušeno rešuje sudoku

5.5.2022 | 12:30

90-letna Slava Pezdirc navdušeno rešuje sudoku

12. aprila je 90 let napolnila gospa Slava Pezdirc iz Primostka pri Metliki. Gospa, ki si pri hoji sicer pomaga s palico, je še vedno nadvse aktivna. Dnevno spremlja družbeno-politično dogajanje, prebere vse časopise in revije, navdušeno rešuje križanke in sudoku in se rada podruži z ljudmi. Dogodki po svetu v zadnjem času jo močno prizadenejo, pravi.

V mladosti je bila članica številnih prostovoljnih društev in je rada priskočila na pomoč povsod, kjer je bilo potrebno. Izjemno je ponosna na svojo družino, za katero pravi, da so zelo povezani. Ima tri otroke, tri vnuke in štiri pravnuke, ki jo ohranjajo mlado in veselo, posebno pa je ganjena in hvaležna za njihovo spoštovanje, ljubezen in pomoč.

In njen recept za čilost in dolgoživost? Kjer je volja, ni nič težko. Življenje je lepo, če te mladi razumejo in je v družini sloga.

Družini, sorodnikom, prijateljem in znancem smo se s čestitkami pridružili tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Podzemelj, občinske organizacije RK in Društva upokojencev Gradac.

OZ RK Metlika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava