42 let od maršalove smrti: ''Oprosti nam, tovariš Tito''

5.5.2022 | 14:35

42 let od maršalove smrti: ''Oprosti nam, tovariš Tito''
42 let od maršalove smrti: ''Oprosti nam, tovariš Tito''

Minuta molka za spoštovanje! ... Star sem bil tri leta, tako da se ne spomnim, a vendar vem, da je 4. maja minilo 42 let, odkar nas je zapustil moj prvi in hkrati tudi edini predsednik maršal TITO. Oprosti nam, tovariš Tito, navkljub prisegi in obljubam smo skrenili s tvoje poti in poti tvojih soborcev, za katero je bilo prelito morje krvi. Zapravili smo svobodo, neodvisnost, suverenost, dostopno in učinkovito zdravstvo, premoženje in gospodarstvo, ki smo ga ustvarili pod tvojim vodstvom, danes nas nihče ne spoštuje, zapravili smo ves ugled, postali smo to, na kar si nas za časa življenja opozarjal, da bomo hlapci na svoji zemlji.

Lahko si ponosen na to, kar si nam zapustil, nas pa je lahko sram, kaj zapuščamo našim zanamcem. Naučil si nas tovarištva in spoštovanja, danes živimo v svetu zla, hinavščine in sovraštva.

NAJ TI BO VEČNA SLAVA IN HVALA! ... je na svojem facebook profilu zapisal Tadej Škof, sicer član predsedstva ZB NOB Brežice.

V sredo je delegacija v zasedbi Anton Petrovič, Vladka Blas, Milan Gorjanc, Jože Zagmajster, Stane Preskar in Tadej Škof položila venec ob 42-letnici smrti Josipa Broza Tita v Kumrovcu v imenu ZB NOB Brežice, ZB NOB Krško in ZB NOB Sevnica.

T. Š.

Galerija

_tito (1)
_tito (2)
_tito (3)
_tito (4)
_tito (5)
_tito (6)
_vkumrovcu (1)
_vkumrovcu (2)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava