Ela na Cipru do novih točk WKF lestvice

4.5.2022 | 08:50

Ela na Cipru do novih točk WKF lestvice

Med 27.4. in 2.5.2022 se je v mestu Limassol na Cipru odvijala 2. tekma svetovnega pokala WKF Karate 1 Youth League, kjer se je zbralo 1539 tekmovalcev iz 51. držav sveta. Barve Slovenije je zastopalo osem tekmovalcev, med njimi tudi naša članica Ela Petan, ki je nastopila v borbah mladink do 53kg.

Ela se je v prvem krogu pomerila z norveško prvakinjo Jeyakkumaran Sankavi in jo premagala z rezultatom 5:0. V drugem krogu je z 2:0 ugnala Jeanne Cardonno iz Francije, v tretjem pa z 0:0 remizirala s Poljakinjo Ksenyio Dronchanko. Slednja je zmagovalka predzadnje tekme svetovnega pokala, ki je bila v Italiji. Ela je upoštevala taktično zamisel in glavo višji nasprotnici izničila prednost dosega ter ji nekajkrat nevarno zagrozila, a žal brez nagrajene točke. Po končanem dvoboju z 0:0 je sledila odločitev sodnikov, ki je z 1:2 med najboljšo osmerico žal poslala nasprotnico, ki je na koncu zasedla 3. mesto, zato upanja na repasaž žal ni bilo. V vsakem primeru je naša šampionka lahko ponosna na svoje nastope, saj v treh borbah na tako velikem tekmovanju ni prejela niti enega udarca nevarnih nasprotnic, kar je nedvomno dobra popotnica proti Pragi, ki bo gostila mladinsko evropsko prvenstvo meseca junija. Ela je z dvema doseženima zmagama prejela dragocene točke na svetovni rang lestvici, kjer trenutno med 342 tekmovalkami sveta, zaseda 3. mesto.

Prihajajoči vikend naše člane čakata kar dve tekmovanji - izborni turnir za nastop na oktobrskem svetovnem prvenstvu in 4. krog boksarske lige, ki bo v Slovenski Bistrici.

Športni pozdrav,

Sašo Vaš
Fight Club Shony

Galerija

_zela (1)
_zela (2)
_zela (3)
_zela (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava