Katja Čuk (PK Lukec) dvakratna prvakinja Evrope

3.5.2022 | 09:40

Katja Čuk (PK Lukec) dvakratna prvakinja Evrope
Katja Čuk (PK Lukec) dvakratna prvakinja Evrope

29. in 30. aprila je v Varšavi potekalo evropsko prvenstvo Svetovne umetniške plesne zveze (WADF) v karibskih, latinskih in standardnih plesih v solo, parih, skupinah in formacijah za vse starostne kategorije. Katja je nastopila v kategoriji master (nad 36 let) in osvojila naslov evropske prvakinje v salsi solo in v salsi koreografija. V ekipi sodnikov je bil tudi predsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije Dušan Vodlan.

Katja Čuk: ''Evropsko tekmovanje Latin - Caribian - Standard 28.-29. aprila v Warshavi je bilo zame prvo tovrstno tekmovanje v Evropi. Udeležila sem se SALSA SOLO ONE DANCE (impro) in CHOREOGRAPHIE CARIBIAN SHOW disciplin. Osvojeni zlati medalji in pozitiven feedback, ki sem ga bila deležna na tekmovanju, mi pomenita potrditev mojega dela in poti, ki ji predano in strastno sledim. Hkrati pa mi je ogled tekem omogočil, da dobim vpogled v tekmovalno salsa-bachata sceno v EU prostoru. Zelo pozitivno sem bila presenečena nad številom najmlajših in mladih plesalk (do 22 let) v salsi in bachati ter nad kvaliteto njihovega nastopa.

Želela bi si, da tudi v Sloveniji ti plesni zvrsti postaneta bolj prepoznavni in uveljavljeni med mlajšo generacijo! Prvo mlado tekmovalko, Emo Trop iz Plesne Dimenzije Maribor, ki deluje pod mojim mentorstvom in v duo z menoj, že imamo. Upam, da se ji pridruži kmalu še več salsa in bachata navdušencev.''

Dušan Vodlan: ''Tudi jaz podobno razmišljam in verjamem, da se bodo kmalu slovenski plesalci še v večjem številu udeleževali uradnih prvenstev WADF zveze. Led je bil prebit v lanskem letu in tudi letos bo še mnogo podobnih prvenstev. Zato je že nekdaj časa v meni tlela želja o podobnih tekmovanjih v Sloveniji. In že kmalu bodo imeli slovenski plesalci možnost zaplesati na mednarodnem prvenstvu v solo plesih 28. in 29. maja v Preboldu ob DP UPZS. Prav tako se bodo lahko udeležili Evropskega prvenstva 18. junija in Svetovnega pokala 19. junija v Podčetrtku.

Srečno in uspešno dragi slovenski plesalci, koreografi in trenerji. Skupaj gremo novim zmagam naproti.''

Predsednik UPZS
Dušan Vodlan

Galerija

_zkatjacuk (1)
_zkatjacuk (2)
_zkatjacuk (3)
_zkatjacuk (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava