Izjemen uspeh tajskih boksarjev na Madžarskem

3.5.2022 | 08:20

Izjemen uspeh tajskih boksarjev na Madžarskem

Tajski boksarji so se konec tedna iz mesta Pápa na Madžarskem vrnili v Novo mesto s štirimi zlatimi odličji in enim srebrnim. Barve Slovenije in Scorpion gyma je na velikem mednarodnem tekmovanju «IFMA MUAYTHAI CUP« zastopalo pet tekmovalcev in tehnično osebje. Tekmovalci: Lily Fideršek, Bojana Šebenik, Nejc Stojanović, Jan Berus in Sašo Vorkapić. Poleg naših borcev so se tekmovanja udeležili še trije slovenski klubi: Gladiator gym iz Črnomlja, Khun Kao iz Ljubljane in Kung fu klub Ptuj.

Tekmovanje je v uradnem koledarju svetovne organizacije IFMA in je bilo nova preizkušnja pred odhodom na Svetovno člansko prvenstvo, ki bo že konec maja v Abu Dhabiu. Otroško in mladinsko reprezentanco pa čaka nastop na Svetovnem prvenstvu v avgustu v Kuala Lumpurju.

Prvo zmago za Slovenijo in Scorpion gym je prinesel Sašo Vorkapić v članski kategoriji do 67 kg. Že v 1. rundi je z TKO premagal izkušenega Avstrijca Johana Mayerja. »Čakal sem zmagovalca, četrte borbe, da se pomeriva v finalu za zlato odličje, a je na moje presenečenje in razočaranje borbo predal. Želel sem si dvoboja, saj je to bila priložnost da bi se res dobro pripravil na prihajajoče svetovno prvenstvo," je po turnirju dejal Vorkapić.

V ženski konkurenci do 71 kilogramov je bila uspešna tudi Bojana Šebenik. Slednja je v polfinalu suvereno premagala domačinko Gino Legradi, v finalu pa v tesnem dvoboju izgubila proti Sabini Balić (Gladiator gym Črnomelj). Za vse tiste, ki morda ne vedo, je izreden psihofizičen napor nastopiti v istem dnevu v dveh polnokontaktnih borbah.

Kot tretja predstavnica Scorpion gyma je v ring vstopila najmlajša, še ne 12-letna Lily Fideršek v kategoriji do 54 kg, ki je premagala Madžarko Hanno Bekesi. Od prve do zadnje runde je dominirala v borbi, pokazala svojo srčnost in si več kot zasluženo priborila zlato odličje.

V finalnem dvoboju je Jan Berus v članski kategoriji do 81kg, pokazal svojo srčnost in rezultat odlično opravljenih priprav. Skozi celo borbo je dominiral, zbrano sledil navodilom iz kota in v 3. rundi nokavtiral madžarskega borca Attilo Korosa in prinesel Scorpionom zlato odličje.

Štiriintrideseta borba dneva naj bi pripadla Nejcu Stojanoviću v kategoriji do 63,5 kg, a je nasprotnik dvoboj predal. "Razočaran sem, ker je nasprotnik, predal dvoboj, res ne razumem ... Bil sem pripravljen, saj smo v klubu garali za to tekmovanje", je povedal Nejc.

„V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo donatorjem in staršem, ki verjamejo v naše reprezentante in strokovno osebje. Velika hvala organizatorjem KOKO-GYM-a in njihovemu predsedniku Gáborju Korpics iz mesta gostitelja Pápa in seveda glavnemu tajniku Madžarske zveze tajskega boksa g. Gyorgyu Vojvodi na povabilu in odlični organizaciji uradnega IFMA tekmovanja,« je SCORPION GYM zapisal v obvestilu za javnost.

Dobitniki medalj:
Zlati: Sašo Vorkapić, Lily Fideršek, Jan Berus in Nejs Stojanović

Srebrna: Bojana Šebenik.

Rezultati borb:

Kategorija – mlajše deklice

Finalna borba

12-13 let 3x 2min  /kategorija do 54kg
Lily Fideršek (Scorpion gym) VS Hanna Bekesi (Madžarska)
Zmaga LILY FIDERŠEK 3:0

Kategorija - članice

3x 3min  /kategorija do 71kg

Bojana Šebenik (Scorpion gym) VS Gina Legradi (Madžarska)
Zmaga BOJANA ŠEBENIK 3:0

Finalna borba

Bojana Šebenik (Scorpion gym) VS Sabina Balić (Gladiator gym)

Zmaga Sabina Balić

Kategorija – člani

3x 3min  /kategorija do 71kg

Sašo Vorkapić (Scorpion gym) VS Johann Mayer (Avstrija)

Zmaga SAŠO VORKAPIĆ TKO v 1.rundi

Finalna borba

Sašo Vorkapić (Scorpion gym) VS Ujvarosi Sandor (Madžarska)

Zmaga SAŠO VORKAPIĆ predaja/Sandor

3x 3min  /kategorija do 81kg

Finalna borba

Jan Berus (Scorpion gym) VS Attila Koros (Madžarska)

Zmaga JAN BERUS KO 3.runda

3x 3min  /kategorija do 63,5kg

Finalna borba

Nejc Stojanović (Scorpion gym) VS Tenai Oliver (Masžarska)

Zmaga Stojanović Nejc predaja/Tenai

Tekst in foto: SCORPION GYM

Galerija

_zmadzarska (1)
_zmadzarska (10)
_zmadzarska (11)
_zmadzarska (12)
_zmadzarska (13)
_zmadzarska (14)
_zmadzarska (15)
_zmadzarska (16)
_zmadzarska (17)
_zmadzarska (18)
_zmadzarska (19)
_zmadzarska (2)
_zmadzarska (20)
_zmadzarska (21)
_zmadzarska (22)
_zmadzarska (23)
_zmadzarska (3)
_zmadzarska (4)
_zmadzarska (5)
_zmadzarska (6)
_zmadzarska (7)
_zmadzarska (8)
_zmadzarska (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava